I els forners i pastissers de Mallorca que són els que més els interessa mantenir aquest consell regulador i són els que es lucren de la venda del seu producte estrellla? No el poden mantenir ells que pretenen que els hi paguem entre tots? Vaja, vaja,... a xupar tothom s'hi apunta, i això s'hauria d'acabar.
Jo crec que aquest consell regulador és important, és una forma de blindar la producció d'ensaïmades de Mallorca i una forma de potenciar un sector determinant. De tota forma hi ha unes apreciacions que vull fer. Per una banda el suport de l'administració es indispensable, però no entenc perquè aqust Consell Regulador no té ingressos propis? Aquells que s'aprofiten d'aquest Consell haurien d'ajudar a mantenir'ho. Imagin que hi ha moltes empreses interesades en que es mantengui, doncs ells són els primers interesats en que no desaparegui. No podem exigir a les administracions públiques a arribar allà on nosaltres no "volem" arribar. Esta clar que han de donar un cop de mà, però no tot la responsabilitat ha de ser de l'administració. I més si parlem de 63.000 euros.
És una molt mala notícia. És ben cert que la gent, quan compra ensaïmades, va a un forn en concret i no cerca si duu el segell o no. Però l'única manera de defensar la genuïtat del producte és establir aquesta barrera legal. Per evitar, per exemple, que a s'Arenal o a l'aeroport es venguin ensaïmades com a de Mallorca però fetes a Múrcia. El collapes que ha escrit el primer comentari, hauria de saber que la Pizza Napolitana genuïna está descrita i protegida legalment per la legislació europea. Fins i tot en diu proporcions de farina i els ingredients que està permès posar-hi. Talment passa amb la sobrassada de Mallorca.
Fa molts d'anys que veig "ensaïmades de Mallorca" fetes a fora de Mallorca. Però, no sé per què, no tenen el mateix gust que les fetes aquí (fins i tot, a Mallorca n'hi ha que no són gaire bones). A mi me sembla que un segell del consell regulador no és suficient per garantir-ne la qualitat i l'autenticitat.
Molt senzill Berenguer. El milió i mig d'empresaris que treuran de la xistera -xq sembla un acudit..-, que al seu torn generaran tres llocs de feina cada un i així els 3,5 milions de llocs de feina q prometé ahir González Pons vendran al rescat en pla cavalleresc a última hora. Llàstima, emperò, que la gent normal no estigui disposada a jugar-se els últims quartos que els resten 'emprenent' enmig d'aquest context patètic que just engreixa els grassos i on ni els bancs ni els banquers amollen la bossa.
A veure, un moment de reflexió. Oblidem si som d'esquerres, catalans o bascos, etc. El PP deia que tenia les eines i les idees per crear feina. Digau-me innocent però, si retallant saneja les entitats, però amb això fot milers de persones a l'Atur, i aquestes viuen de l'Atur, QUI REDIMONI APORTARÀ ELS DOBLERS PER A L'ATUR I PER A LES INSTITUCIONS?
Els consells reguladors els han de gestionar les respectives associacions amb aportacions del empresaris i així segur que ès un consell eficient que costa 1/5 de lo que fins ara es gastava.
En Bauza amb tot el seu PP no sap gestionar els recursos del nostre pais, les ILLES BALEARS. Si no s'haguessin gastat 300.000 eur en llevar un carril bici a les avingudes de Palma, ara hi hauria aquests 63.000 eur per poder seguir tenint el consell regulador, el qual no ho oblideu, fa que molts de forners d'aquests pais puguin viure de la seva feina d'una manera digna. Ja veig que ven aviat ens duran ensaïmades de la Xina. I si no s'haguessin apujat el sou, el festival de Pollença i altres activitats culturals, no oblidem molt importants pel sector turístic, també s'haguessin pogut fer. QUIN FUTUR MÉS NEGRE ENS ESPERA !!!!!!!!!!!!!
No sé per què protestam tant. Ja varen voler exportar el negoci fa molts d´anys i no els va sortir bé; les ensaïmades no eren comestibles. El clima i les condicions dels ingredients mallorquins fan que siguin úniques. Fins i tot aquí n´hi ha que semblen bescuit! Així que els espanyols ho tenen pelut.
Fa dos anys vaig demanar al forner del meu poble: Ramiro, que passa amb ses ensaïmades que ja no son bones?. Que ja no hi ha saïm ni ous. Per fer ensaïmades es necessita saïm de la matança del porc i ous d'aquelles gallines que tresquen pel corral. El saïm que tenim ara al forn, es, no se que es, però si deixes el pot destapat, s'evapora. I el ous de granja no son iguals. A ma mare li passar el mateix. Quant foren massa grans per engreixar porcs i tenir gallines a sa gruta, va deixar de fer ensaïmades. Deia que no sortien bones. I tenia raor. Sense saïm de porc i ous de gallina, no es fan ensaïmades.