user D Tururu | Fa mes de 13 anys

En es anys 1533, 1595, 1812 i 1840 D. Juan Pastrana, DJ Binimelis, D. Antonio Cervera i D. Pere Antoni Figueres, respectivament, varen publicar ses primeres gramàtiques mallorquines, encara que en 1496 ja trobem una gramàtica mallorquina-llemosina escrita per DJ Dameto. Per sa seva banda, en es 1780 es Germans Antonio i Juan Ramis i Ramis i en es 1786 D. Antoni Febrer i Cardona, van fer lo mateix amb ses menorquines. Però va ser en es 1835 quan sa gramàtica mallorquina del Sr José Amengual va ser difosa i estudiada a ses escoles de l'illa. Aquesta gramàtica va ser revisada i reeditada en es 1872 per es mateix autor, i va ser denominada "mallorquina" perquè, durant aquests anys i fins a sa primera República espanyola, Balears ostentava es títol i nom de Regne de Mallorca.

user pujol alemany | Fa mes de 13 anys

Joves Foners de (sic) Andratx: Molt original!

user Joves Foners de Andratx | Fa mes de 13 anys

Cataliban : Entenem per cataliban tota aquella persona que independentment des seu llinatge i des seu lloc d'origen, col·labora en es genocidi i en sa colonització catalana des nostre poble. (Lobby Jaume II per enviar a tots es catalibans a sa dragonera)

user Remei | Fa mes de 13 anys

Qui aprèn a llegir, parlar i escriure en català, tot d'una, en ser l'hora, sap fer-ho en castellà. Només s'han de seguir les passes bé. La resta és pura demagògia política. Si els al·lots comencen la lectorescriptura en català l'escola dóna a tots la llengua de les illes. Uns ja l'han començada a tenir per via familiar i l'escola no fa més que reforçar-ho, ampliar els recursos comunicatius. Altres no poden haver-la rebut per via familiar i l'escola els la regala. Per començar. Després, es van obrint altres portes. Els professionals bons saben com fer-ho bé.

user Maria | Fa mes de 13 anys

Com a mestra d'educació infantil a l'atur, i amb la creixent retallada de mestres i especialistes que s'està fent, m'agradaria saber com pensen fer tot això. Ho faran encara amb menys mestres?? "Assignatura de lectoescriptura"?? Sr. conseller, li recoman passar una temporada a una aula d'educació infantil per a comprovar com es fa feina. S'ensenya a llegir i escriure a tothora durant tots els cursos. S'aprofita qualsevol moment per fer conscients als infants de la diferència que hi ha entre números i lletres, dibuixos i lletres, que les paraules serveixen per anomenar i dir coses, etc. És ben trist com gent que no en té ni idea es vol carregar, des de la seva butaca, aquesta meravellosa infància i els professionals que els acompanyam en el seu procés de maduració.

user 1950 | Fa mes de 13 anys

carodio--no sé quin puesto tens,però sigui el que sigui crec que et sobra una mica de prepotencia.Així que el català si que serveix per alguna cosa oi?

user Virgili | Fa mes de 13 anys

Aquesta mesura descohesionarà la societat.

user martorell | Fa mes de 13 anys

No puntueu ni contesteu comentaris fets en una llengua altra que el català; ha començat la guerra: no es pot confraternitzar amb l'enemic que ens vol destruir. Per molta comentera que facin. Sabem que costa aguantar-se; però hi ha d'haver un canvi, a aquesta gent no li importen les nostres rèpliques, és molt més contundent el nostre silenci. Per a una situació d'emergència, accions d'emergència. Que aquí s'hagi d'escriure en català és una qüestió prèvia i que els demostrarà que aquesta llengua és útil, necessària i imprescindible.

user carodio el meon | Fa mes de 13 anys

claro que no me lo saqué con dos horas de catalán a la semana.... no obstante lo aprobé sin mayor complicación, aun me acuerdo del libro tostón de cou, donde sólo se estudiaba literatura catalana. Pero eso , amigo, hace muchos años, el c me lo saqué casi por obligación para poder ascender dado que es requisito en el puesto que desempeño, y por supuesto no mencionaré.

user Dissidents | Fa mes de 13 anys

No a l'apartheid lingüístic.