user Biel | Fa mes de 13 anys

Me voleu fer creure que algú no sap que porta 11000 euros al damunt? Què ens prenen per beneits???

user IntelBook | Fa mes de 13 anys

@Foraviler Però a veure, en tots els exemples que em menciones, en tots, hi ha una estreta relació entre empreses corruptes (principalment oligopolis) i polítics que exerceixen el seu poder (creant un Lobby) que afavoreix aquestes empreses privades amb els doblers públics o beneficis estatals. En una economia en la que l'Estat no intervé, no pot existir aquesta mena de lobbisme estatal pel mer fet que l'Estat no tindria poder econòmic. T'ho expliquen molt bé en "Capitalismo, el ideal desconocido" (AYN RAND) o "Economía en una lección" (http://es.wikipedia.org/wiki/La_econom%C3%ADa_en_una_lecci%C3%B3n) Exemple: Telefónica, te cito de la vikipèdia: Se fundó en Madrid el 19 de abril de 1924, durante la dictadura de Miguel Primo de Rivera como la Compañía Telefónica Nacional de España (CTNE), con el monopolio del servicio telefónico y la participación de la empresa ITT. En 1945, el estado español adquiere una participación en la empresa del 79,6%.7 Et confirma el que et dic? Les conseqüències del liberalisme seria la fallida de les empreses que foren rescatades per l'Estat, no els sopars de luxe dels accionistes i lobbies amb suport de certs polítics quan, com tu dius, acomiaden 5.000 persones. Per altre banda, quin grau de llibertat han tingut els països llatinoamericans, peruans, etc.? Perquè són països que han tingut de tot, menys llibertat (no lliure mercat). Com intervé l'Estat en el MANEIG DE DINERS? Fàcil. El sistema bancari s'ha allunyat de la realitat. La borsa s'ha allunyat de la realitat. El mercat el que fa és dir-ho, però gràcies a les REGULACIONS es va a manipular la moneda per convertir les deutes impagables i les inversions ruïnoses a assumibles. Si cada persona fos propietària dels seus diners ningú podria llevar-los el valor del que s'ha treballat i estalviat imprimint bitllets (Funcions del Banc Central Europeu, quan més bitllets imprimeixen sense valor, van restant i minvant els nostres estalvis, el nostre treball). Amb una moneda basada en un patró, sigui el que sigui, EXTERN AL GOVERN, el govern no podria manipular el valor dels diners, com va a fer i els arruïnats estarien arruïnats (els bancs que concedien Subprimes, hipoteques-escombres). Vegi Argentina, 1999-2001.

user Foraviler | Fa mes de 13 anys

A veure, una pregunta Intelbook. Tens raó, els polítics son corruptes, no tots però per lo vist en aquestes illes ho son en part. Però et recordaré una cosa. molts d'ells provenen del sector privat i que estafen per beneficiar a les seves empreses. A més molts cauen en la corrupció perque les empreses els sobrnen. Llavors, com es que només veus que els polítics son els dolents? No son els empresaris igualment culpables de beneficiar-se i lucrar-se d'aquesta corrupció. No hauríen de ser de fet els empresaris els primers en denunciar les irregularitats de l'Administració Pública? I que em pots dir per exemple de Telefònica? Uns 5.000 acomiadaments en un període de màxims beneficis. Podem confiar realment en l'empresa privada individualista com a motor de l'economía i el BENESTAR d'una societat? La vostra escola sol dir "el conjunt de les actuacions individualistes i de l'egoisme fa que ens tornem més competitius i aquest es el motor del creixement i benestar de la nostra societat". Doncs bé, no crec que els islandesos, irlandesos o els llatinoamericans puguin dir el mateix. O per exemple els peruans, país que ha crescut exponencialment i la pobresa segueix igual de rampant. Definitivament no, no es pot impulsar una societat en base a l'egoísme de cadascú. Fa falta un projecte comú, solidaritat entre tots i col·laboració. Si no es fa així acabam com la Platja de Palma, cada un defensant els interesos propis mentre tot l'espai es va degradant cada cop més.

user toni | Fa mes de 13 anys

Que estrany que aquest diari li doni tanta importància a aquesta notícia...

user IntelBook | Fa mes de 13 anys

Els polítics mai haurien de manejar ni gestionar diners (els que no són seus). Què dic! L'Estat MAI hauria de manejar els diners. El meu avi sempre em deia "La gent és molt joiosa amb els diners dels altres". Els polítics són ludòpates i l'Estat, un casino. Mentalitzem-nos que és com haver deixat diners a un ludòpata que et promet que te'ls tornarà. El contrari, és ser un il·lús.

user Antoni | Fa mes de 13 anys

Devien ser per pagar pastilles de sabó a la dutxa??? O potser per evitar acotarse a agafar la astilla de sabó???

user Jordi | Fa mes de 13 anys

Vaig a mirar dins tots els parells de sabates meves i de la meva dona... no fos cosa que....

user D | Fa mes de 13 anys

La pregunta seria per què els presos necessiten doblers. La culpa del gremi judicial.

user jomateix | Fa mes de 13 anys

Que no ho veis que aquest volia fer un partit politic dins la presó i se volia assegurar guanyar les eleccions?

user jrbs | Fa mes de 13 anys

Hipòtesi de que la dona de Vicens portes els diners a sobre...? Segurament els hi havia posat un extraterrestre. O una altre hipòtesi, volia sobornar qualcú a la pressò, o seguior comprant voluntats...