nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
18°

Primeres passes per a la creació de la policia autonòmica de les Balears

690

17-11-2017

El Parlament ha aprovat una sèrie d’esmenes en el marc de la nova Llei de coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

Una d’elles és en relació a la creació del cos de policia autonòmica de les Illes, ja que la reforma de l’Estatut d’Autonomia estableix la competència de les Balears en aquest sentit. La proposta aprovada de Més per Menorca especifica que el disseny estructural i funcional del cos de policia autonòmica «s’ha d’ajustar als principis d’idiosincràsia, identitat i servei a la ciutadania [...] amb especial consideració a la pluriinsularitat, alhora que s’orienta a la proximitat, el respecte a la diversitat i el servei a una societat oberta i plural, formada per ciutadans i ciutadanes iguals en drets».

El diputat i portaveu parlamentari Nel Martí ha explicat que també s’ha aprovat la creació de l’Escola de Seguretat Pública de les Illes Balears, que assumirà les funcions que fins ara feia l’Escola Balear d’Administració Pública. Martí ha explicat que la nova escola «neix amb vocació d’oferir una oferta de formació per als policies homologada pel Ministeri». Alhora, «promourà convenis i acords amb institucions docents i públiques, en especial amb la Universitat de les Illes Balears, amb l’objecte de poder homologar els cursos i programes de formació policial amb les titulacions acadèmiques exigides per a l’accés a les distintes escales o categories».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mucha policía, poca diversión, fa 11 mesos

La policia autonòmica continua essent policia. No a la repressió, sí a l'autogestió!

Valoración:0menosmas
Per Emigrante, fa 11 mesos

Pronto el catalán tendrá su propia policía (por supuesto pagada con dinero público de todos los isleños)
Lo más importante para formar parte del cuerpo será hablar catalán. El resto se negocia.
No importa duplicar o triplicar competencias.
Los catalanistas queremos nuestra propia milicia.

Valoración:-4menosmas
Per A si?, fa 11 mesos

Una bona notícia pels ciutadans normals i decents, que veurem augmentada la nostra seguretat.

Valoración:4menosmas
Per manoletin, fa 11 mesos

Totalmente de acuerdo con el comentario anterior, en fin: marca España que dicen...

Valoración:-4menosmas
Per I vinga una altra despesa inútil, fons de més corr, fa 11 mesos

I vinga una altra despesa inútil, fons de més corrupció! Amb ja 3 organismes per a la seguretat, encara un altre per a quadriplicar despeses absolutament innecesàries. Quins s'embutxacaran beneficis per mitjà d'aquest pelotaso. Ja està bé de prendre el pèl a la ciutadania! Penes exemplars per als corruptes amb els que més que suficient mitjans que tenim ja!

Valoración:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris