nubes dispersas
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
26°

MÉS per Mallorca insta el Govern espanyol a no allargar la vida de les centrals nuclears

29944

13-02-2017

El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha criticat aquest dilluns la posició del Govern espanyol pel que fa a les renovables, ja que amb «l’impost al sol, demostra tenir una política energètica erràtica i absolutament subordinada als interessos de les multinacionals de l’energia».

Abril ha mostrat la seva preocupació pel fet que recentment el president del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) hagi sol·licitat al Ministre d’Energia allargar la vida de la central de Garoña. La central ja era tancada des del 2012, tal com marcava la Llei, que estableix que la vida de les centrals atòmiques no pot anar més enllà dels 40 anys. «És evident que la voluntat d’allargar a 60 anys o fins i tot als 90 la vida útil d’aquestes centrals no respon en absolut a l’interès general, sinó a un interès particular que a més a més posa en risc la seguretat tant del medi ambient com de les persones», ha assenyalat el portaveu ecosobiranista.

Allò que sol·licita el CSN és allargar les autoritzacions vigents de totes les centrals de l’Estat espanyol: Almaraz, Ascó I i II, Cofrentes, Trillo i Vandellós II a criteri del govern de torn. Abril ha recordat que la central de Vandellós II «és a només 200 quilòmetres de les Illes Balears, i que fa just uns mesos que s’han complert 25 anys d’un dels accidents nuclears més greus que s’han produït al sud d’Europa».

MÉS per Mallorca denuncia que el CSN s’ha demostrat com un organisme clarament polititzat, on el mateix personal tècnic ha arribat a denunciar el partidisme de les decisions que s’hi prenen, i com el criteri professional i expert és clarament marginat.

En aquest sentit MÉS per Mallorca ha presentat una Proposició no de Llei (PNL): 

1. El Parlament de les Illes Balears insta el govern d’Espanya a no allargar baix cap concepte la vida útil de les centrals nuclears espanyoles.

2. El Parlament de les Illes Balears insta el govern d’Espanya i les Corts espanyoles a revisar la naturalesa i composició del Consell de Seguretat Nuclear, per tal que aquest organisme sigui veritablement independent i tècnic, i la seguretat mediambiental i humana siguin els criteris que el regeixin.

3. El Parlament de les Illes Balears insta el govern de l’Estat a no executar el segon cable elèctric entre la península i les Illes mentre no es redueixi la generació nuclear.

4. El Parlament insta totes les institucions de les Illes Balears a treballar activament per avançar cap a una transició energètica fonamentada en les energies renovables i la independència respecte a les energies brutes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa 7 mesos

Sr Abril i demés polítics i també Diari Balears, avui a les 18 hores s'obrira una Exposició científica "Investigació Biossanitària a les Illes Balears" CENTRE DE CULTURA SA NOSTRA, aixó és un projecte de divulgació científica amb l'objectiu d'acostar la recerca sanitária de la comunitat autònoma als ciutadans
.Mitjançant pòsters didàctics, els investigadors donaràn a conèixer el seu treball,els beneficis que aporten a la societat i la seva repercussió a la vida quotidiana.
No he vist ni un article ni anunci ni comentari, i crec que aixó és d'interès general, per tant..............
Salut i repùblica.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris