cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 19°
18°

Kilian Jornet: «Votaré SÍ, i això que jo mai no he estat independentista ni nacionalista»

33886

15-06-2017

En una extensa entrevista a VilaWeb, feta per Josep Casulleras Nualart i Josep Rexach Fumanya, Kilian Jornet, l'esportista de moda, que fa dues setmanes que va enfilar-se a l'Everest en una sola tirada de vint-i-sis hores, no defuig parlar del moment polític que viu Catalunya.

A la pregunta de «Ja teniu reservat l’1 d’octubre?» respon: «Ho vaig saber fa dos dies! Com que corro la Cavalls del Vent, em sembla que seré per aquí. Anirem a votar, sí.»

Sobre si te clar el sentit del vot, contesta «Sí, és clar. I això que jo mai no he estat independentista ni nacionalista. De petit sí que volia que la Cerdanya fos independent perquè n’estava fins als collons de la gent que pujava de Barcelona els caps de setmana. Però després d’això vaig començar a viatjar i em vaig adonar que no tinc sentiment de país. He viscut a Catalunya, França i ara a Noruega. Em puc sentir com a casa en molts llocs diferents. Però sóc dels que votarà sí perquè Espanya… Cap a on va? Com a país, què fa? És a dir, en tots els aspectes que s’hauria de progressar, retrocedeix. Observant les traves que posen en molts aspectes que podrien evolucionar, crec que no ho poden fer pitjor. Sóc d’aquesta mena d’independentistes, que no ho faig per un sentiment nacional, sinó per allunyar-se d’Espanya i del tracte que té sobre Catalunya.»

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris