cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
15°

Kilian Jornet: «Votaré SÍ, i això que jo mai no he estat independentista ni nacionalista»

33886

15-06-2017

En una extensa entrevista a VilaWeb, feta per Josep Casulleras Nualart i Josep Rexach Fumanya, Kilian Jornet, l'esportista de moda, que fa dues setmanes que va enfilar-se a l'Everest en una sola tirada de vint-i-sis hores, no defuig parlar del moment polític que viu Catalunya.

A la pregunta de «Ja teniu reservat l’1 d’octubre?» respon: «Ho vaig saber fa dos dies! Com que corro la Cavalls del Vent, em sembla que seré per aquí. Anirem a votar, sí.»

Sobre si te clar el sentit del vot, contesta «Sí, és clar. I això que jo mai no he estat independentista ni nacionalista. De petit sí que volia que la Cerdanya fos independent perquè n’estava fins als collons de la gent que pujava de Barcelona els caps de setmana. Però després d’això vaig començar a viatjar i em vaig adonar que no tinc sentiment de país. He viscut a Catalunya, França i ara a Noruega. Em puc sentir com a casa en molts llocs diferents. Però sóc dels que votarà sí perquè Espanya… Cap a on va? Com a país, què fa? És a dir, en tots els aspectes que s’hauria de progressar, retrocedeix. Observant les traves que posen en molts aspectes que podrien evolucionar, crec que no ho poden fer pitjor. Sóc d’aquesta mena d’independentistes, que no ho faig per un sentiment nacional, sinó per allunyar-se d’Espanya i del tracte que té sobre Catalunya.»

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fredy, fa 10 mesos

Jo penso una mica com el Kiliam, per una banda penso que perquè tinc que fer costat a uns polítics catalans que m'han robat descaradament, però per l'altre amb trobo que els polítics Espanyos no només ho han permès si no que ells tambè m'han robat. Però tot i que votaré SI, després seré dels que si cal apretaré per engarjola a tots els que ens han robat a Catalunya.
La soluciò es ben senzilla, y que ningù sofengui.
1- Menys polítics, i els que tinguem que siguin sense els salaris vitalicis, es a dir quant acaben s'acaba els €.
2- Funcionariat, només el que sigui rentable, l'altre al igual que a una empresa privada FORA.
3- Les baixes laborals de e fermentats cotidianes, sols el 50% del salari.
4- Imigrans?, sempre i quant els € els inverteixin al país que els don de menjar (una mica d'ordre)
5- Tot això permetría poder retenir menys sou als que treballen de manera que tindríem mes € i els faríem moure més.

Tot i que algunes coses poden ser algo polémiques, estic segur que funcionaríen.

Valoración:4menosmas
Per Jordi Borràs Alabern, fa 11 mesos

Molt ben dit, Kilian. Espanya està a punt de fer fallida pel que fa a les pensions públiques i al dèficit públic; té un atur desbocat, amb una causa pral., que és l'elevada quantitat que els empresaris han de pagar per treballador, en concepte de seguretat social -precisament, en fallida, ja que està molt relacionada amb les pensions-, que és probablement la més altra d'Europa, i el govern del PP no ho ha volgut resoldre bé; exigeixen al govern català que compleixi les lleis, quan ells són els 1rs a incomplir-ne, no només d'europees i catalanes, sinó fins i tot d'espanyoles!; s'omplen la boca de democràcia quan actuen ben bé com a hereus d'una dictadura; etc., etc., etc.

Valoración:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris