cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín:
10°

Concursos de gloses no sexistes per Sant Antoni

690

12-01-2017

Diversos municipis de Mallorca celebraran concursos de gloses no sexistes per Sant Antoni. Aquesta i d'altres iniciatives impulsades des de les Direcció Insular d'Igualtat tenen l'objectiu de promoure una festa de Sant Antoni lliure de sexisme.

La proposta, des del Departament de Participació Ciutadana i Presidència, vol aconseguir que la festa de Sant Antoni sigui una celebració lliure de sexisme. Per això, ha proposat als municipis dur a terme el I Concurs de Gloses no sexistes que promogui la igualtat de gènere, visibilitzi el paper de les dones en la societat i en què es denunciï la violència masclista.

Per ara, aquestos són els municipis de Mallorca que s'han adherit a la iniciativa:

  • Alaró ha inclòs el Concurs de Gloses no sexistes en el programa de festes de Sant Antoni d'enguany. A més de l'Ajuntament, també s'hi han sumat els Dimonis d'Alaró. Per aquesta primera edició s'hi han presentat vint-i-cinc gloses.
  • A sa Pobla, serà l'Institut d'Educació Secundària Can Peu Blanc qui durà a terme el Concurs. Amb aquesta iniciativa volen sensibilitzar la població més jove de la importància de fomentar la igualtat i l'ús d'expressions no sexistes.
  • L'Ajuntament d'Artà desenvoluparà el Concurs de Gloses no sexistes amb la col·laboració de les escoles i els instituts al llarg de l'any.
  • A Selva, l'Ajuntament ha convocat diversos concursos a cada un dels nuclis de població (Selva, Caimari, Moscari, Biniamar i Binibona).
  • L'Ajuntament de Muro ha inclòs a les bases dels concursos de foguerons i carrosses unes clàusules que contemplen la perspectiva no sexista i l'ús de la imatge no estereotipada de la dona.
  • Municipis com Manacor han mostrat interés en desenvolupar la convocatòria del Concurs de Gloses no sexistes i hi treballen per dur-la a terme durant el 2017.

Les gloses guanyadores de cada municipi participaran en un acte organitzat des del Departament de Participació Ciutadana i Presidència i, a més, s'editarà un recull de les gloses més destacades.

Finalment, s'ha demanat als municipis que exhibeixin la banderola 'No i punt! Per unes festes lliures d'agressions sexistes' als llocs més freqüentats durant la festa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa 10 mesos

Darrerament hi ha molts de polítics que no tenen altra feina que pensar i dir pardalades, com si no hi hagués molta de feina que fer!

Si no record malament, un coionarro de Podemos volia que no s'homenatjàs el rei en Jaume a la festa de l'estendard. Idò que celebram el dia 31 de desembre?

Ara un grapat de purs pijo-progres no volen gloses picants, perquè són sexistes. I què? Quin problema hi ha? Quin serà es pròxim doi?

Valoración:1menosmas
Per Joan, fa 10 mesos

Aquí teniu una glosa no sexista:

El govern proclamà,
un concurs de glosa no sexista,
on podies denunciar,
només la violència masclista.

Sant Antoni ho observà,
sense entendre que passava,
el dimoni va excamar:
ja ha arribat sa pardalada!

Ses festes de sant Antoni,
poden evolucionar,
però qui confon homes amb odi,
no hauria de governar.

Deixem a sa gent gaudir,
des fogarons amb respecte,
que sempre puguem sentir,
gloses en picants en directe.

Valoración:6menosmas
Per t, fa 10 mesos

A-SEXISTA o A-PICANT???

Valoración:2menosmas
Per Andreu Segura Seguí, fa 10 mesos

Jo me n'he inventat una que comença: "Sa Madona de Sa Torre....."

Valoración:4menosmas
Per Macia, fa 10 mesos

Ses gloses picants son una part intrinseca de sa cultura mallorquina, s'han cantat tota sa vida a l'escalfor d' un foguero pet Sant Antoni o a qualsevol festa popular mallorquina i no han escandalitzat mai a ningu.
Es voler baratar ara es temari des glosari mallorqui, quan aixo no ho varen fer ni els falangistes dels anys 40, es voler transformar s'esperit de sa festa mallorquina de Sant Antoni

Valoración:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris