algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

«El 'xep a xep' és el que més agrada als lectors»

28804

26-12-2016

Vilafranca acollia el passat 26 de desembre el primer col·loqui sobre premsa local organitzat per la Revista Marsoc. Una trobada que reunia representants com Antoni Riera, de la revista Cent per Cent (Manacor), Toni Miquel Bauçà, de Mel i Sucre (Sant Joan), Joan Munar, de la revista Díngola (Sineu) i Mateu Català, com a representant de l'entitat organitzativa de l'acte. La moderació i enregistrament va ser a càrrec d'Ona Mediterrània.

La trobada va servir per reflexionar sobre el passat de la premsa local i com s'hi integra la influència de les noves publicacions i es plantejà també la unió del localisme amb les noves tecnologies. A més es va parlar de les subvencions i altres ajuts que fan mantenir viva la premsa local i com a conclusió final es varen proposar noves idees al voltant del cooperativisme cultural i la creació de xarxes informatives a la part forana.

El públic que va omplir la sala gran de Sa Rectoria de Vilafranca va escoltar diverses reflexions que partien des de «les necrològiques encara són necessàries» fins «a la premsa local hi pot haver més pressions que a El País». Els trets comuns dels ponents confirmaven que «els articles amb xep a xep són els que més agraden a la gent», i destacaven que «els jubilats també comencen a ser usuaris potencials del format digital», assumint la xarxa social Facebook com l'espai capdavanter a l'hora de fer difusió de les notícies de les revistes.

Consells, conclusions, advertències i propostes ompliren un col·loqui de quasi dues hores de duració que confirmava la necessitat de donar continuïtat a trobades com aquesta. Tot plegat va servir per demostrar que la vida és local i el periodisme, també.

Pots escoltar el PODCAST del col·loqui amb un simple clic


COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris