algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 13°
10°

GOB: «La construcció del vial de Costitx va associada a un projecte d'urbanització»

28786

«Vista del municipi que quedaria destrossada per la construcció del vial que bordejaria la part est del municipi».

09-01-2017

El GOB ha demanat aquest dilluns que es descarti l'execució del nou vial projectat a Costitx. En aquest sentit, ha criticat que l'Ajuntament dugui a ple aquest mateix dilluns a les 19 hores, el plec de clàusules per les obres de la primera fase del Vial de Ronda «sense tenir garantida la disponibilitat del cost total de tot el Vial».

El GOB va presentar al mes de gener de l'any passat al·legacions a les modificacions de l'adaptació de les normes urbanístiques de Costitx al Pla Territorial de Mallorca. El document de les NNSS tenia previst un nou vial a la façana est del municipi vinculat a la construcció d'un aparcament al sòl rústic i al desenvolupament d'un nou urbanitzable al qual preveu que doni accés. Un dels principals arguments exposats pel GOB era l'impacte visual i paisatgístic sobre la postal més emblemàtica de Costitx. «La construcció de la ronda afectaria una de les imatges més característiques del municipi de Costitx, la garriga del puig de l'Antigó», han denunciat.

«Un nou urbanitzable i el futur desenvolupament de noves bosses de creixement, el vertader motiu i la conseqüència inevitable»

Fruit de les al·legacions presentades que l'Ajuntament «va estimar parcialment», es va descartar l'aparcament en sòl rústic i s'han fet altres modificacions que disminueixen l'impacte d'aquesta nova infraestructura. Tot i això, des del GOB asseguren que els arguments de millora de la mobilitat, descongestió del centre, i de dinamització turística que l'Ajuntament exposa, «són arguments fàcilment rebatibles i que no justifiquen en absolut l'elevat impacte del projecte». «Les problemàtiques de circulació actuals del municipi, un dels principals arguments exposats per l'Ajuntament, es podrien resoldre únicament amb una reordenació de la mobilitat interna del municipi», han afegit. A més, denuncien que a l'actual modificació de les normes «queda clar» que la construcció del vial va associada a la urbanització identificada com URB-01.

El GOB alerta que el desenvolupament d'aquest nou sòl urbanitzable crearia una zona d'interferència visual entre la zona natural d'alzinar que es qualifica d'interès paisatgístic per la present modificació de NNSS i el nucli urbà. Així mateix, la construcció de la ronda induiria «inevitablement» el futur desenvolupament urbà de les bosses de sòl entre l'urbà i el vial que quedaran condemnades amb la construcció d'aquesta infraestructura i que són fàcilment identificables en la visualització de la projecció del vial.

Només es té finançament per una part del vial.

Una altra qüestió que el GOB va posar damunt de la taula és que l'execució d'aquest vial no tenia pressupost municipal. Segons ha informat el GOB, el cost de la infraestructura estava pressupostat en prop de 700.000 euros, dels quals el Consell subvencionaria prop de 145.000 euros que l'Ajuntament «vol fer servir per licitar les obres d'una primera fase del projecte sense tenir, a hores d'ara garantit el finançament i per tant l'execució del 100%», han asseverat.

Per això, han assenyalat que aquesta primera fase, «no resol cap dels problemes que l'Ajuntament pretén solucionar amb el vial i a més, ens podríem trobar amb unes obres començades eternament i una execució que s'aniria dilatant en el temps sempre i quan es trobés finançament però que un cop iniciada ja representaria un impacte irreversible».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lidia, fa dervers d'un any

Y a vosotros los del GOB que coño os importa.Seguro que tenéis intereses ocultos.Sois una pandilla de descerebrados si fuera por vosotros lo tendrías todo paralizado hasta el Puerto y el Aeropuerto pedazo de mendrugos pancatalanistas.

Valoración:0menosmas
Per Valenta brutor!, fa dervers d'un any

Teniu pressa perque torni entrar el vostre PP i tornar ficar mans al calaix, Sembla Mentida?
El GOB, crítica el que troba mal fet, tan de la dreta com de la esquerra, però només vol corregir el que tnoroba que està bé, no que els fatxes-lladres, despotes i maltractadors dels ciutadans, tornin a malgovernar, a robar i a carregar-se tot el nostre patrimoni cultural.
Valenta brutor!

Valoración:1menosmas
Per Pere, fa dervers d'un any

Si els hi ha de durar tant com a l'ajuntament del PSOE d'Algaida, que en 26 anys no han estat capaços de començar el quilòmetre i mig de la via de circumvalació...

Valoración:2menosmas
Per Sembla mentida, fa dervers d'un any

ATUREM JA AQUEST PACTE.

Valoración:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris