algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
16°

El PP proposa crear una comissió de «costums i arrels mallorquines» a Calvià

25378

José Manuel Ruiz Rivero (setè per l'esquerra) acompanyat d'altres membres destacats del PP de Calvià i de Mallorca.

18-10-2016

El PP de Calvià presentarà en el proper ple municipal una moció perquè l'Ajuntament creï una comissió «de conservació i divulgació de costums i arrels mallorquines al municipi».

Els conservadors també proposen que el consistori organitzi «una Setmana Cultural Monogràfica on es facin tallers i activitats que englobin la divulgació de les tradicions i costums mallorquins dirigides als joves de Calvià».

En l'exposició de motius, el PP fa referència a «afavorir l'enllaç amb el passat i donar-li continuïtat a l'esperit del nostre poble».

A més, recorden que la comarca de Calvià «és un meravellós escenari de fets històrics, com és el desembarcament de Jaume I El Conqueridor l'any 1229».

De la mateixa manera, afirmen que és necessari «introduir la tècnica del glossat entre els més joves» i preservar el ball de bot.

Els de José Manuel Ruiz no obliden la llengua i aposten per «cuidar de forma especial les nostres arrels mallorquines, i xerrar i gaudir de les nostres pròpies paraules i expressions».

El PP destaca que el 62,4% dels calvianers han nascut fora de les Illes i insisteixen en la importància de donar a conèixer dels «contacontes, gloses, tallers de rondalles mallorquines, i tallers de cuina mallorquina».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Luna Barceló, fa dervers d'un any

Si la creació és una comissió que no ens costi doblers endavant, hem de mantenir les nostres arrels. Però si l'invent és per cobrar cada cop que es reuneixen, em permetin dir-lis que ja els recomanaré llibres i podran llegir cultura a les biblioteques de ciutats i pobles de les Illes i per altra banda a les escoles és una de les coses que tenen programades, cultura.

Valoración:7menosmas
Per Tià, fa dervers d'un any

Una cançó antiquíssima que els vells del meu poble sabien. És anticlerical, com es veurà:

No fieu de frares, que són polissons,

que a davall ets hàbits hi duen calçons.

I si canviàvem "frares" per "ppaires"? I de passada, per gadellons?

Valoración:9menosmas
Per astorat, fa dervers d'un any

Aquests que surten a la foto son el claustre de professors per ensenyar a glosar i totes aquestes coses que diuen? Ho dic perque si els glosadors no saben llegir i escriure, tots aquests en deuen saber. Au venga que ara estan de moda les setmanes culturals i les Jornades de Cultura Popular.... Hem de passar l'hivern de qualque manera, no ho trobau? Aviat tornaran els turistes i hem d'estar preparats per fer-los glosar i ballar jotes i boleros i menjar frit i no tanta mandanga de sevillanes i pizzes, tot això fa forester. Au, manau feines.

Valoración:8menosmas
Per Vercingetorix, fa dervers d'un any

En Rotger i en Ramis, fins quan els haurem d'aguantar !! Encara no se n'han donat compte de que no són bons per res aquests dos. NETEJA JA !!!!!!!

Valoración:12menosmas
Per No ho entenc, fa dervers d'un any

Tenc por de que en lloc de "mallorquinitzar" en realitat la seva idea no sigui "gonellitzar" i acabin amb unes tradicions totalment falses, la commemoració de fets històrics inventats i la introducció de l' engendre lingüístic per excrl.lència, parit per deixar únicament el Castellà.cpm a llengua de Mallorca.
A certa gent és millor tenir-los com enemics que com a falsos amics

Valoración:19menosmas
Per Margalida, fa dervers d'un any

Bona notícia, a veure si és ver que el PP fa un gir regionalista d'una vegada i podem començar a treballar per obtenir consens amb el tema de la llengua, que bona falta fa.

Valoración:10menosmas
Per Toni, fa dervers d'un any

Quan no es vol resoldre un problema es crea una comissió. Quins cínics...

Valoración:14menosmas
Per Tià, fa dervers d'un any

El llop va dir a na Caputxeta "Vine a ca meva i t'ensenyaré de fer tantes coses mai".

Mentrestant, el llop s'esmolava els queixals.

Valoración:14menosmas
Per Mallorca pepera, fa dervers d'un any

Quina por! M'imagino que entre els costums de la Mallorca pepera, s' inclouran la de "xerrar"en Castellà als fills, bravejar com a pois entrats en costura sobre el patrimoni personal i pegar grapada a tot allò que s'ens confia a títol professional o polític.

Valoración:17menosmas
Per T, fa dervers d'un any

Volen mallorquinitzat,el terme?

Valoración:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris