cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
20°

Un vi amb un alt grau humà i maridatge social

Els joves d’Amadip participen activament en l’elaboració de la darrera proposta del celler 4Kilos: Gallines&Foques

690

Els joves d'Amadip participen activament en l'elaboració del vi Gallines&Foques.

27-10-2011 | Guillem Mas(G. Mas)

La millor terra, els millors ceps i les millors atencions són garantia d'un vi de qualitat. Si a això hi afegim la interconnexió amb un alt contingut humà, el vi ja és excel·lent. Aquest és el cas de Gallines&Foques, la darrera proposta del celler 4Kilos, que ha rebut la col·laboració directa dels usuaris d'Amadip, una entitat que fa feina amb persones amb discapacitat intel·lectual perquè tinguin, juntament amb les seves famílies, les mateixes oportunitats que la resta de ciutadans.

L'entesa entre Amadip i 4Kilos sorgí l'any 2009. Els joves de l'associació afrontaren el repte d'elaborar un gran vi amb l'enòleg Francesc Grimalt, propietari del celler amb Sergi Caballero. Ajudaren activament en la vermada, triaren les varietats del vi i, després d'una pluja d'idees, escolliren el nom de la proposta: Gallines&Foques, perquè les gallines són divertides i les foques aplaudeixen; tot un concepte que voldrien per a ells els més prestigiosos experts del món comercial.

Qualitat

Des de fa tres anys, els joves d'Amadip participen de l'anyada. De fet, Francesc Grimalt destaca que "els grans protagonistes són aquests joves que han fet possible un vi que ha rebut molt bona crítica, ja que les coses fetes amb alegria són millors". El nou vi que es presentà ahir al celler, amb la presència dels seus principals actors, està elaborat a parts iguals amb manto negro i syrah. "El que hem cercat és un cert perfil amb el Châteauneuf-du-Pape i el resultat és molt positiu", comenta Grimalt, qui subratllà que el celler distribueix els seus productes a tots els indrets de l'Estat, Alemanya, Suïssa, Anglaterra i fins i tot al Japó. Gallines&Foques també es pot trobar al restaurant d'Amadip que és a la plaça del Pes de la Palla de Palma. És tota una experiència que demostra que la força d'un bon vi és en gran part el seu component humà.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bonet, fa mes de 6 anys

Maria, estan a Felanitx, foravila...
El vi és boníssim!!

Valoración:3menosmas
Per Maria, fa mes de 6 anys

On són exactament aquestes vinyes? M'agradaria conèixer-les.

Valoración:1menosmas
Per fogater, fa mes de 6 anys

No me deixa mai de sorprendre la inventiva i sobretot bona feina del vitivinicultor Francesc Grimalt i el seu soci. Un dels millors enòlegs dels Països Catalans, sens dubte. I si els vins són d'escàndol, també ho són les etiquetes, que superen de llarg el ja clàssic "dibuix d'artista famós". Demanant un vi d'en Grimalt, saps que pagues el que val.

Valoración:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris