Una gran majoria de gent obedient i educada convenientment segueix les pautes que li marquen les autoritats, especialment les sanitàries, però també està carregat dels descendents dels nobles castellans i de bergants que es dediquen a viure i sobreviure de la millor manera possible sense fotre’n ni brot. Es barallen, beuen, mengen, fan festes, se’n riuen dels més desgraciats i es creuen els amos del món. I d’aquesta tropa n’hi ha haguda molta i han estat la matèria primera d’on han brostat tants covids-19. Els adults que més els marquen les pautes, que, a vegades, s’han fet polítics, poca cosa poden fer, perquè són incapaços de donar un bon exemple. El que no roba i no és un bon vivant es dedica a viure la vida sense fer res. Tenim l’exemple de tot un president del Govern espanyol que ve de visita a Mallorca amb l’objectiu de consultar, se suposa que accions d’Estat amb el cap de l’Estat precisament, i sembla que no té res a dir, ni dels escàndols de l’emèrit ni d’altres fets que el poble desitjaria que tractàs com és l’espoli al qual ens tenen sotmesos.
Mentre això passa la maquinària estatal repressora no atura. El Granada CF obre expedient disciplinari al jugador basc Unai Etxebarria per haver-se posat una samarreta per la llibertat dels presos polítics d’Altsasu. Ho va fer durant la celebració de l’equip per la classificació a la Lliga Europa de la temporada vinent. La fotografia, amb el missatge ‘Altsasukoak aske! Stop muntatges policíacs’ va fer-se viral i va originar crítiques de càrrecs de Vox, que varen demanar que se sancionàs el futbolista, segons que informa EiTB. El club granadí ha cedit a les pressions de l’extrema dreta i li ha obert un expedient.
Ja hem dit que el president Sánchez havia vengut a les Illes amb greus problemes a la cartera, i sembla que no en va posar ni un sobre la taula. Entre aquests la confiscació dels superàvits municipals. Per això, l’Ajuntament de Deià, a Mallorca, ha estat el primer de rebel·lar-se contra la confiscació dels doblers municipals, proposada pel govern del PSOE i Podem. El seu batle Lluís Apesteguia s’hi ha rebel·lat abandonant la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i incorporant el superàvit que tenia al pressupost ordinari, per impedir, d’aquesta manera, que se’l quedàs la Hisenda espanyola. Fa uns dies, la Federació va aprovar amb molta polèmica un acord segons el qual els municipis que la integren ‘cediran’ el seu superàvit al ministeri d’Hisenda espanyol.
Com sempre, la maquinaria governamental espanyola compta amb la que correspondria només al poder judicial, els elements del qual s’han entossudit a modificar tant com poden les qüestions polítiques que queden al seu abast. Per exemple, la fiscalia demana sis anys i mig de presó, 600 euros de multa i 1.560 euros d’indemnització a un al·lot badaloní que va participar en l’Holi de protesta contra la marxa ultra promoguda pel sindicat de policies Jusapol. L’acusen de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions lleus, una acusació compartida per la Generalitat de Catalunya, que en demana l’empresonament durant quatre anys, nou mesos i un dia, i el pagament de 600 euros de multa i 1.549,77 com a indemnització.
Segons que explica el grup de suport Marcel Absolució, que s’ha donat a conèixer fa poc, el jove, que és militant de Guanyem Badalona i de la Forja, era un més dels milers de manifestants i va rebre les càrregues dels Mossos d’Esquadra. El 19 de febrer de 2019 va ser detingut a casa seva i va passar un dia sencer a comissaria abans no va ser posat a disposició judicial i alliberat hores més tard. El grup de suport relaciona la detenció amb la vaga general del 21-F pel començament del judici contra el procés. ‘Els Mossos d’Esquadra, una vegada més, varen optar per una detenció innecessària amb l’única voluntat d’enviar un missatge d’escarment i avís a les portes d’una vaga general’, diu el grup de suport. Què fa la Generalitat dedicant-se a acusar independentistes? Serà veritat allò que quan tenguem algú a la família que no serveix per a res, el dirigirem cap a la política?
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.