Festa gastronòmica, és clar
Encara duc farina per les mànigues. Quasi ja he acabat les festes. Perquè les festes, per aquells que no tenim sentit religiós ni ens atreu l'exhibicionisme dels sentiments, són pura gastronomia. Una gastronomia d'excepcions perquè del contrari ja no seria ni festa. Per sort, només gaudim d'un grapat de bons menjars en dies especials perquè la vulgaritat del mercat acaba per convertir tota taula en una franquícia. La bona cuina té tres moments pel plaer: la recerca dels ingredients, l'elaboració i la degustació. Quan tot aquest procés es pot gaudir amb companyia llevors el menjar assoleix la categoria de festa. Així que de les festes de Pasqua a mi només em queda el dinar familiar de diumenge, i no és poc. Ja he consumit el procés de recerca dels ingredients per a les panades i rubiols que és un itinerari configurat de fidelitats amb el carnisser, que quirúrgic separa els ossos de les cuixes de me, i els proveïdors de saïm, casolà i al·lèrgic a l'engreix industrial, de les confitures de cabell d'àngel d'albercoc i de codonyat, especialment compactes per no vessar per les costures de la pasta, i del brossat. També ja he gaudit de l'elaboració amb una recepta, evidentment familiar, quasi clànica, que implica feina col·lectiva en un procés en cadena que provoca la successió constant de crítica i de conhort, de laboriosa atenció i de renouera rialla.
També a Opinió
- Un centenar de vehicles de mercaderies amb destinació a les Balears estan retinguts a València i Barcelona
- El Pi, altres partits locals i independents preparen «una gran coalició mallorquinista» en vistes a les properes eleccions
- Aproven tres borses de feina a l'EMT Palma amb l’exigència del B2 de castellà i l’exclusió del català
- Fan una crida a no adquirir productes d’Israel, com els comercialitzats per Illa Camp o Agromart
- Ataquen amb pintura el bust d’homenatge a Joan Mascaró i Fornés
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.