Els homes mostren cara
Una carta pública del meu estimat Pere Fons -"Senyor bisbe, pare i pastor", a dBalears de dia 3 d'abril- em disparà l'alarma. Crec que manifestacions públiques com la de l'exrector de Maria de la Salut sembren una terrible confusió perquè les possibles víctimes dels afers a què es refereixen no hi compten per a res. Per amistat reverencial em veig obligat a respondre al meu mestre.
La misericòrdia, sobretot la divina, no pot anul·lar la Justícia. La paràbola del fill pròdig no pot ofegar el crit esgarrifós de Jesús que clama: "Als que ofenen un infant se'ls ha de fermar una pedra de molí al coll i tirar-los al fons del mar".
Els amics de Pere Barceló, si l'estimau de veres, l'heu d'empènyer a fer l'única passa que el pot salvar: mostrar cara, deixar de fer el mort i comportar-se com una persona.
Si l'exrector de Can Picafort ha tingut la desgràcia de cometre qualsevol acte de pederàstia, per aïllat i petit que sigui, s'ha de presentar al jutjat i pagar pel delicte. La cosa més senzilla i digna seria pactar amb el jutge i el fiscal la pena per no obligar les víctimes a passar per la vergonya i l'angúnia del judici oral. Llavors, quan surti de presó, serà l'hora de les abraçades. Més de la meitat dels meus fills de Can Gazà han passat per la presó i són més estimats que els innocents. Aleshores es compliria allò de l'Evangeli: "Hi ha més alegria per un pecador que es converteix que per mil justs que no necessiten penitència".
Si Pere Barceló, exmissioner de Burundi, es considera innocent, té l'obligació, per dignitat pròpia, de presentar denúncia contra el bisbe i tots el qui, segons ell, l'hagin difamat.
El silenci del protagonista i les llàstimes dels falsos amics -els vertaders li farien mostrar cara- no fan més que confirmar les sospites.
Sols recept allò que jo faria.
JAUME SANTANDREU. Can Gazà.
Opinió | Cartes al director
Cartes dels lectors
13/04/11 0:00
També a Opinió
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
El tren. Ahir vaig agafar el tren de les nou del vespre en direcció a Palma, un tren de quatre vagons en el què hi entràrem amb prou feines 15 persones a Inca. Feia com a mínim uns anys que no l'agafava, i em varen sorprendre el gran nombre d'aturades que s'han creat a Marratxí. A la majoria d'elles, per no dir a totes, no va pujar al tren cap persona. Finalment, quan arribàvem a Palma, el tren es solapa amb el metro i jo em vaig demanar quins dels dos mitjans de transport sobrava. Segurament el metro, és clar: una inversió milionària i molt deficitària. El que no havia canviat del tren és el fort renou de les màquines diessel. Sempre he sentit el tren mallorquí com un tren de jugueta. Ara el tendrem electrificat. vagi per endavant la meva enhorabona. Però no veig clar, en canvi, que es millori la velocitat i per tant la durada del trajecte, que segueix essent 20 anys després la mateixa o fins i tot més llarga, uns 40 i pico minuts per fer el trajecte Palma Inca. No sé si s'haurien de reduir freqüències o aturades el vespre, però la ineficiència en aquestes hores del vespre és claríssima. Estic a favor del tren i de l'existència d'un metro i qualsevol forma de transport públic, però crec que no ens podem permetre que es perdin diners a carretades. Desconec els números. Crec que s'haurien de fer públics i hi hauria d'haver un gran debat sobre les comunicaicons en transport públic a Mallorca. S'ha fet aquest debat? En coneixem els resultats?