Control i descontrol
Controladors malcriats i cremats per un govern traïdor, astut o estúpid i mentider que ha anat a les males. Enmig, els ciutadans que no en tenen la culpa i que es demanen: per què fa anys que no es fan oposicions de controlador? Per què els més joves no tenen la formació dels més antics ni s'han contractat igual? Per què se'ls obliga fer hores extra a rompre i no se'n contracten el doble i sense fer hores extra? Per què no es formen de controladors? No sortiria més econòmic? No seria el més lògic i fàcil? Per què n'Ansar els malcrià? Explotació? Juguen a tombar avions i a maltractar persones? Per què molts d'empleats d'AENA i d'altres empreses públiques estatals a les Illes tenen cognoms castellans? No es presenten els mallorquins a les proves? Enxufisme? Que también sabemos castellano señores. Per què l'Exèrcit ja estava preparat? Per què tantes mentides i tanta comèdia i tant de fems amb els nostres doblers i amb la nostra seguretat? I qui controla els controladors dels controladors? Aquests sí que són perillosos, sobretot si fan bona cara. (D'un que encara ha fet el servei militar). Mostrar les braguetes té aquestes coses: que tothom les veu. I a la merda si en duen.
BERNAT MOREY COLOMAR. Sta. Eugènia.
Joves sense teatre, teatre sense públic
Som un professor de Secundària que el curs passat va posar en marxa la iniciativa d'acompanyar els alumnes al teatre, de manera voluntària i en horari ordinari nocturn. Vaig tenir descomptes d'un 50% per part del teatre Principal, els dos teatres municipals i el Teatre del Mar. Això va permetre als alumnes la possibilitat d'assistir a peces de Shakespeare, Mamet, Verdi i Alberola, que no haurien pogut veure de cap altra manera. En total, vàrem anar a veure 6 obres i 3 assajos d'òpera. He d'aclarir que faig feina a un centre públic, amb majoria d'alumnes de nivell sociocultural mitjà i baix i que jo sempre vaig pagar el preu que em corresponia com a adult.
Enguany volíem continuar amb l'experiment (a petició d'alguns alumnes) i ens hem trobat que el Principal, a proposta d'un representant del PP, ens nega el descompte. Hi vaig presentar un escrit, acompanyat de signatures d'alumnes, el 29 d'octubre. No ens ha contestat ningú.
És difícil entendre que una entitat pública com el Principal s'estimi més deixar butaques buides en comptes d'omplir-les amb un públic jove (i potencial públic adult) que, si no és a preus ajustats, no assistirà mai al teatre. El dia que vaig anar a veure Plecs, l'espectacle que havia proposat als meus alumnes i que no varen poder veure, em va saber greu veure que totes les llotges i una part de la platea eren buides.
En canvi, els teatres municipals i el Teatre del Mar sí que ofereixen el 50% de descompte als estudiants. I el Teatre Nacional de Catalunya. I al teatre Lliure els alumnes de Secundària poden veure aquesta temporada obres de Txèkhov, Williams i Segarra per 6 euros. Mentrestant, al Principal continuen repartint invitacions a adults amb bona situació econòmica. El cas més sorprenent és el dels membres de l'Associació d'actors professionals, que poden entrar a veure qualsevol espectacle teatral per la ridícula quantitat de 5 euros. No entraré ara a discutir si aquest superdescompte està justificat en el seu cas, però supòs que és evident el greuge comparatiu que representa amb els estudiants.
Deman, per tant, al Principal, que reconsideri la seva posició i que tengui l'amabilitat de contestar-me per escrit sense deixar que s'escoli la temporada. I aprofit aquesta avinentesa per donar les gràcies a les persones que l'any passat sí que varen ajudar a difondre el fet teatral entre els més joves: l'ex-gerent del Principal, Sr. Joan Arrom; el cap de Relacions Externes, Sr. Bartomeu Homar, i el cap de l'Àrea Musical, Sr. Francesc Bonnín. A tots tres, moltes gràcies.
JOAN BOVER I SERRA. Palma.
Un deu per a Son Llàtzer!
Durant aquests darrers anys, hem vist sofrir el nostre fill estimat per culpa d'aquesta terrible malaltia anomenada càncer. En memòria del nostre fill Monserrat, que ja no està amb nosaltres, i en nom de tota la nostra família, volem mostrar el nostre agraïment a l'hospital de Son Llàtzer, en especial a l'equip d'Oncologia, als doctors i al seu equip d'infermeria que ens han atès en aquest llarg, de vegades esperançador i d'altres amarg, camí amb honestedat i humanitat. També volem donar les gràcies a les infermeres de la 4a planta i a l'hospital de dia per les mostres d'afecte i l'amabilitat demostrada. Són molts els afalacs que es mereix el funcionament del servei i el personal de l'hospital i, per això, volem manifestar-los el nostre agraïment més sincer. Un deu per a Son Llàtzer! Moltes gràcies de tot cor!
FAMÍLIA DE MONSERRAT RAMIS PERELLÓ.
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Toys'r i totes les empreses establertes a les illes Balears haurien de ser respectuoses amb la llengua d'aquestes. Els mallorquins, els menorquins, els eivissencs i els formenterers - els catalanoparlants en general- som tan bons clients com els altres i voldríem que les empreses ens atenguessin bé en la nostra llengua.
Jo tampoc compraré res a "TOYS R". Ens ignorarem mutuament.