Dones aparellades amb sacerdots escriuen al papa
Ho escriuen unes dones italianes que són o han estat companyes sentimentals i sexuals de capellans que -necessitats d'amor i/o d'impotència- comparteixen d'amagat o sota una capa de confidencialitat hores, moments, escapades furtives, relacions clandestines, vida de parella...
Recorden al papa que, mai per mai, un carisma pot ser imposat per llei; molt manco que aquest obeeixi a una qüestió tan profunda i de consciència, o hagin de respondre a una altra que té més caràcter econòmic que religiós. La llei del celibat del capellà, veritat repetidament exposada, és llei eclesiàstica, és llei humana no divina, imposada a l'església occidental a tots els que volen rebre l'Ordre Sagrat. Hi ha gent que sense vot, per voluntat pròpia, per circumstàncies personals o d'àmbit social, ha volgut escollir la solteria per sempre. Aquest propòsit és ben respectable, pels motius que siguin.
D'altres engrescats amb una tasca entusiasta, sense més preparació sentimental, sexual, que la molt deficient que es donava en els seminaris eclesiàstics, prenien el compromís vitalici de ser solters, de renegar de l'amor de parella, de sublimar els sentiments, de ser immutables per sempre, de renunciar a la paternitat/maternitat; vivint cada dia el fingiment de l'empatia del calor humà, de l'afecció emocional, de la comprensió pastoral, del joc de simulació que necessàriament s'ha de fer per transcendir a un altre tipus d'amor.
Davant això, diuen elles que se senten condemnades a la perpètua clandestinitat, que la seva història sigui eternament secreta, o a veure's forçats -ell i ella- a rompre amb una vocació que en comú podrien desenvolupar a favor d'una comunitat. Com podeu -santedat- condemnar tants i tans col·laboradors vostres a viure el drama de solitud o el sentiment de traïdoria, que directament o indirecta promouen des dels escrits romans i pastorals a d'allò que en diuen espiritualitat sacerdotal.
Un solter no sempre és més heroi que un altre compromès amb parella i amb família.
Pere Barceló. Puigpunyent
Opinió | Cartes al director
Cartes dels lectors
Palma30/05/10 0:00
També a Opinió
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Si ARCA s'hagués mogut una dècima part del que es va moure per conservar el monòlit feixista de sa Feixina ara Can Ganxo seguiria existint.