Tenc una curiositat immensa per sebre quina Constitució defensen tots aquells senyors que ens comanden. I la defensen amb tanta convicció! No deu ser la Constitució aprovada per les Corts Espanyoles eo 31 d'octubre de 1978 i que es va sotmetre a Reerèndum Nacional dia 6 de desembre d'aquel mateix any.
També m'agradaria saber quina Constitució serveix de norma al Tribunal Constitucional per justificar la seva existència. Tampoc no deu ser «La Constitució del 78».
Igualment voldria sebre de quina Constitució se serveix el Fiscal General de l'Estat, en l'exercici del seu càrrec, per defensar-nos, a tots els ciutadans d'aquest país. Tampoc aquest no deu fonamentar la seva actuació en la Constitució ja al·ludida.
O és que ningú no l'ha llegida? Per si de cas, i ja que ningú no el menciona, vull citar així, de passada, el paràgraf 3 de l'Article 63: «3. Al Rei correspon, prèvia autorització de les Corts Generals, de declarar la guerra i de fer la pau» (En castellà: «3. Al Rey corresponde, previa autorización de las Cortes Generales, declarar la guerra y hacer la paz»). Són les versions oficials, que consti.
¿Per què ningú (ni cap parlamentari de les Corts Generals, ni cap membre del Tribunal Constitucional, ni el Fiscal General de l'Estat, ni cap Catedràtic de Dret Constitucional, ni cap polític professional, ni cap periodista) no ha denunciat que, amb aquest article a la mà, tota l'actuació que l'exèrcit espanyol ha realizat a l'Iraq és absolutament anticonstitucional, il·legal, il·lícita i punible? Ben mirat, ni l'exèrcit mateix en queda net de tot aquest assumpte, perquè, en aquest cas no pot apel·lar ni tan sols a la «obediencia debida». Perquè... les Corts Generals de la «carrera de San Jerónimo» ¿acordaren fer la guerra a l'Iraq?, ¿autoritzaren el rei a declarar-li la guerra?; i el rei ¿va firmar una declaració de guerra a l'Iraq?
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.