nubes rotas
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Rajoy, covard

Ja sabem, poques hores després que Carles Puigdemont li hagués llançat el guant reptant-lo a un debat cara a cara a celebrar a Brussel·les, que Rajoy no ha acceptat. El portaveu del govern espanyol, el políglota Íñigo Méndez de Vigo, ha dit que en Puigdemont hauria de discutir… amb Xavier Garcia Albiol. Per l’amor de Déu! Què s’han cregut, aquests altiplaners inflats com galls de panses? En Carles Puigdemont és el president del govern legítim de Catalunya, i no ha de discutir res amb un líder regional del Partit Popular. Si Espanya vol diàleg, cosa que no ha demostrat en cap moment, ho ha de fer amb els interlocutors validats per les urnes.

La proposta d’en Puigdemont, en qualsevol cas, és senzillament una proposta de caràcter expositiu, per dir-ho d’alguna manera. Es tractaria de mostrar les raons dels uns i dels altres davant Europa, de manera que els líders europeus i el poble europeu (sí, el poble europeu, ho torn a escriure) tenguessin elements per poder entendre millor el conflicte Catalunya-Espanya.

El president del govern espanyol, emperò, ha respost, tal i com era esperable, amb covardia. No s’atreveix a discutir amb Puigdemont perquè no té arguments, perquè la seua postura no s’aguanta per enlloc, perquè intel·lectualment no li arriba ni a la sola de la sabata, perquè és totalment incapaç de posar-s’hi mínimament a l’alçada… Se’n devia tèmer, lògicament, i, quan li ha arribat el repte del president de Catalunya, el mandatari espanyol s’ha cagat a les calces, com diríem barroerament i vulgar. I, ja ho podem anunciar, no hi haurà debat. Vaja, ja ho ha anunciat en Méndez de Vigo.

O siga que els brussel·lencs i la resta d’europeus es quedaran sense debat entre Puigdemont i Rajoy. De tota manera, si volen fer-se una composició de lloc mínimament vàlida, basta que vagin recollint el que un i altre han dit en les seues intervencions públiques, els seus discursos, les entrevistes que els han fet o els articles que han publicat. Amb això crec que n’hi ha ben de sobres.

Certament, quan es tracta de treure força bruta al carrer, d’empresonar gent que no els quadra políticament o de manipular la justícia, els dirigents espanyols són molt valents. Però quan es tracta de debatre idees, de discutir cara a cara, d’exposar criteris i projectes, llavors –ui, quina por!- fan anques enrere i s’amaguen davall una pedra. Amb la porra a la mà o amb els barrots de les presons per enmig són molt valents, aquests individus. Però davant les paraules i les idees tremolen com a flams marejats. Covards. I indignes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per a la trena, fa 11 mesos

Amigo Joan: Podría rebatir, una por una, todas las cuestiones que planteas, pues me sobran los motivos. Todos somos propietarios de nuestras propias ideas, gusten, o no. Pero después de ellas, hay un "dios" inapelable y que deja a cada cosa en su lugar: o sea la realidad, que es muy tozuda, la diga Agamenón o su porquero. Y tal como ha dejado esta tropa a Cataluña, ni siquiera es motivo de discusión. Está clarísimo. Todo ronda alrededor del 30 por ciento pero en dirección descendente.

No se nos ha dado la A.E.M., por razones más que claras. Y cuidadin con la SEAT, que en caso de ver cosas "raras", lo desmantela todo. Cuidadín, por lo mucho que quiero a Cataluña como a cualquier parte de mi país, que aunque te parezca raro, es España. Si, Joan. Soy español. ¡Qué cosas!.

Seguro que para ti el tal Puigdemont, que ni siquiera salió de las urnas, es un "patriota catalán y universal". Cosa que no es rara, ya que lo son casi todos. Para mi no es más que un fugitivo, presunto golpista. Un ser totalmente negativo, que hoy dice una cosa y mañana la contraria. Mira lo que acaba de decir y desdecir, sobre la U.E. Y es solo un botón de muestra. Gracias por dejarme expresar mis ideas, equivocadas, o no.

Valoración:-4menosmas
Per Bernat Joan, fa 11 mesos

Simpàtic/a amic/ga "a la trena": si en Puigdemont no se n'hagués anat al cor d'Europa, a Brussel·les, qui podria parlar ara en nom del govern legítim de Catalunya? Ja ho tenc clar, que els espanyols no demòcrates el voldrien tancat a la presó, perquè no pogués dir res. Però, ai las!, va ser més llest, i ara encapçala una opció política amb molts números per tornar-lo a fer president de Catalunya. Per cert, com és que no l'han extraditat, si tan clar teniu que és un delinqüent?
Algú s'hi juga res, sobre si l'extraditaran o no?

Valoración:7menosmas
Per dos x un, fa 11 mesos

Hahahaaa M.Rajoi més que el "Capitan Trueno" sembla el Fideo Damileto del "Jabato" ell envia jutges, fiscals, policias i els ultras a que li facin la feina del cara-cara,fins i tot s'amaga el darrera de la triple S.S.S. i mostre el cul i el cap en que sigui només per l'estatura.
Ara prohibeixen fins i tot el color groc (per seguretat) com l'excusa del Vueling o el Alaska, o el Burguer King.Hahahahaaaaaaaaaaaa.

Varen prohibir que als polítics xorissos del PP sels digués IMPUTATS, "solo investigados" idó per molt menys la sra. Marta Rovira ja está imputada, per la G.C. i per institucions i tots els medis de comunicació tergiversada espanyola, la "pandereta" d'Espanya no se atura de sonar, hahahaaaaaaaaaa.
"La PPandereta del PP" és el millor còmic de l'any, el PSOE ha quedat segon, tan sols a un punt.

Valoración:4menosmas
Per a la trena, fa 11 mesos

Yo no sé si cobarde o no, ya que esto lo dices tú; pero sí "lento" pues en caso contrario a estos del "pruses" les debió de haber aplicado el 155 como mínimo dos meses antes. El espectáculo, en todos los sentidos, del 1º de octubre se hubiese evitado.

Por cierto, una vez destapados como son, regalarlos a quien los quiera. Empezando por el fugitivo no muy valiente, que digamos.

Valoración:-8menosmas
Per Salvador, fa 11 mesos

Con el forajido Puigdemont, Rajoy no tiene nada que hablar. De ello ya se encargarán los jueces, una vez que la fuerza pública lo conduzca,debidamente esposado (A Puigdemont), ante el juez español correspondiente, lo que tendrá lugar a partir del próximo 4 de diciembre.

Valoración:-7menosmas
Per Josep Franco i Giner, fa 11 mesos

Les persones debaten i parlen. Usen les paraules per expressar-se. Entre persones és possible fer-ho. Per a un espanyol fer-ho amb una instància que no es mostra com ell voldria, assimilada, no és possible el diàleg. Puigdemont, tot allò que es mostra català i no espanyol davant d'Espanya, no és un interlocutor. Nosaltres, els catalans, si ens entestem a ser-ho, no som considerats ciutadans de dret, ni física ni jurídicament, per a l'estat espanyol. Senzillament som un fantasma, una cosa de la qual hom s'ha de protegir. Així ha estat i així continua sent. Els Països Catalans, els ciutadans que hi exerceixen plenament, no existim per als espanyols. Europa ho hauria d'escoltar. Part dels seus ciutadans són vaporosos, i al Banc Central Europeu aquest estat no li interessa gens ni mica. Tard o d'hora, hauran de fer un pensament i acollir-nos, com a catalans de ple dret.

Valoración:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris