algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 26°
28°

Insuficient Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere

No és cosa fàcil opinar sobre l'anomenat "Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere". No ho és per algú que no és gens partidari dels "Pactes d'Estat" posat que, per experiència històrica, solen ser una forma d'imposar "sentit comú conservador". Però, en el cas de la violència masclista -de les violències masclistes, millor dit- és molt necessari que els agressors percebin que tots els grups polítics sense fissura estan en contra seva. I, sobretot, per a les víctimes és clau que rebin el missatge que tota la societat les dóna suport, que tots i totes estem amb elles, que ens tenen al seu costat amb l'objectiu de què acabi la seva tortura i sofriment. Quan una dona denuncia al seu agressor ha de sentir-se acompanyada per totes les institucions i la societat civil fent pinya. En aquest sentit, l'acord era necessari, era la reivindicació central de la gran Marxa Estatal contra les Violències Masclistes, que es va celebrar a Madrid el 7 d'abril de 2015.

Però, si es repassen els dos centenars i escaig de mesures, contingudes a partir de la pàgina 238 del text del Dictamen de la Subcomissió del Congrés dels Diputats per al Pacte d'Estat en matèria de Violència de Gènere, cal concloure que és un pacte absolutament insuficient per fer front a un repte de  gran magnitud com el de les violències de gènere. La primera de les insuficiències és, precisament, la seva limitació a la violència en l'àmbit de la parella, deixant fora del pacte altres violències, com ara, les agressions i violències sexuals, o l'assetjament sexual en el treball.

Un pacte que no recupera l'assignatura d'educació per a la ciutadania; que no especifica en quines polítiques concretes s'invertirà la partida de 1.000 milions d'euros en els pròxims cinc anys; que no desfà la recentralització administrativa que el Govern del PP ha aplicat manu militari a Comunitats Autònomes, i, sobretot, a Ajuntaments; que deixa moltes de les mesures en simples anuncis d'estudis o d'avaluacions... no és, curt i ras, el Pacte d'Estat necessari, i pel qual el moviment feminista ha estat tant de temps lluitant. Caldrà, idò, seguir en la lluita per fer realitat allò que és necessari per a l'erradicació, de debò, de totes les violències masclistes. Aquest pacte no és el fi de cap camí, és, únicament, un començament de mínims molt mínims.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris