cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
21°

En Guillem Balboa (i l'etnolingüisme)

Impressionant el ressò i l'abast que ha tengut l'assumpció de la batlia d'Alaró per part d'en Guillem Balboa.

És cert que és un fet important, com ho va ser, en el seu moment, l'entrada de Cil Buele a l'ajuntament de Palma com a regidor del PSM... però resulta eloqüent el rebombori que hem creat entre tots.

Vaig conèixer en Guillem quan ell començava a fer feina a la UIB i jo era portaveu de Joves de Mallorca per la Llengua.

El 1995 varem organitzar el primer Correllengua i varem voler dotar aquella nova mobilització de tots els elements simbòlics que il·lustraven aquells valors que preteníem potenciar. Qui encengué la torxa, que passaria per desenes de milers de mans, va ser en Miquel Fullana, un dels pocs enllaços entre la generació de l'Associació per la Cultura de Mallorca (abans de la guerra del 1936-1939) i l'Obra Cultural Balear (fundada el 1962).

El primer portador de la torxa va ser n'Antoni Prats, un dels esportistes amb més projecció internacional aleshores.

Les primeres persones que llegiren el manifest varen ser, la periodista Neus Picó i en Guillem Balboa. El Missatge claríssim: «Els mallorquins del futur no es definiran pel seu lloc d'origen, ni pel color de la pell, sinó per la llengua que parlin».

Aquesta, i no cap altra, és la concepció que hem defensat i continuam defensant.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Idò sí., fa 11 mesos

S'ha dit moltes vegades que l'ànima del poble és la llengua, i d'això es pot deduir que els qui són mallorquins sòn tots els qui parlen mallorquí, i són forasters, tot i ser nascuts a la nostra illa, tots els castellanoparlants. Idò sí.

Valoración:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris