Partly cloudy
  • Màx: 17°
  • Mín:
11°

Al bar MDQ menyspreen la llengua de Mallorca

Aquest passat cap de setmana ha corregut per les xarxes un missatge que explica un fets que dBalears ha pogut contrastar.

Al bar - pastisseria MDQ, situat al carrer Fra Francesc Palou de Palma, es neguen a atendre els clients que parlen en mallorquí.

De fet, una de les cambreres que va respondre de males maneres a unes persones que se li dirigiren en català, els va dir que els podien parlar «en italià, anglès o alemany, perquè estam a Espanya i entendre el català no serveix de res».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Tià, fa 1 dia

A mi em va succeir a un restaurant de Maioris. Ja m'hi havia aturat diverses vegades: hi havia cambreres mallorquines i forasteres. Sempre vaig parlar català i no hi havia hagut cap problema.

Una vegada, vaig fer igual i la cambrera (que després em vaig sebre que era colombiana) em va envergar: "No puede hablarme en espanyol?". Li vaig dir "Sí" i vaig continuar en mallorquí. Aquí ella, amb males retranques "Me ha dicho que podia hablar español!", i li vaig respondre "Sí que puc, però és que no vull". I ella , amb males, "Usted no puede obligarme...". Li vaig dir que la qui em volia obligar era ella, i que no hi havia problema, que em dugués tot d'una el llibre de reclamacions.

Aquí va mudar de cantet, esblanqueïda: "Ay, no se ponga aisí, que sí que le entiendo. Mi marido es mallorquín".

Vaig exigir el llibre d'ordres, amb ella mig plorinyant, vaig presentar la reclamació i vaig partir.

No hi he tornat pus mai.

Valoració:2menosmas
Per Josep Miquel, fa 2 dies

Ido lo que hem de fer no es no tornar-hi es senzillament exigir el full de reclamacions i emplenarlo, que el segellin que es la seva obligació i canviaran ràpidament de idea. Jo estic per anar-hi ja a veure si tenen dellonsis de fer el mateix. Naturalment en haver deixat la denuncia no es compra res.

Valoració:16menosmas
Per Carme, fa 3 dies

Idò no hi tornarem!
Estic farta.

Valoració:15menosmas
Per T, fa 3 dies

En BAUZA,Madrid ,troba que la nostra llengua NO HA D,ESSER UN REQUISIT?
Ergo,no voteu en BAUZA.

Valoració:16menosmas
Per Toca't es coions amb sos indígenes, fa 3 dies

I lo fotut és que ni tan sóls són espanyols, són sudamericans

Valoració:13menosmas
Per Guim, fa 3 dies

La CatalApp és una aplicació elaborada per la Plataforma per la Llengua, una organització no governamental que treballa per per promoure la llengua catalana arreu dels territoris de parla catalana.

Si estàs cansat d'anar a restaurants, bars, comerços... i que no t'atenguin en català, la CatalApp és la teva eina! Amb la teva implicació, utilitzant la CatalApp, pots contribuir a millorar la situació del català a restaurants, comerços, museus, cinemes i tota mena d'establiments.

Com a consumidors, els catalanoparlants tenim dret de ser atesos en la nostra llengua.


https://www.plataforma-llengua.cat/catalapp

Valoració:15menosmas
Per Boicot als establiments racistes!, fa 3 dies

Gràcies, dbalears.cat, per denunciar els establiments racistes. Així ja sabem on NO HEM DE SER CLIENTS MAI SOTA CAP CONCEPTE.

Valoració:14menosmas
Per Margalida, fa 3 dies

"QUI PAGA TRIA SA MÚSICA" I no hem d'engreixar qui ens menysprea

Valoració:15menosmas
Per margalida, fa 3 dies

"QUI PAGA TRIA SA MÚSICA" L'any passat vaig anar a Ikea i la persona que me va atendre no m'entenia ni papa, me va dir ¿En qué idioma me habla, me puede hablar en castellano? Li vaig contestar: "Me sap greu, NO PUEDO", va cridar una encarregada i aquesta va fer venir una persona que parlava català. Tot arreglat!!
Quan anem als comerços ho hauriem de fer sempre i per ventura els empresaris s'adonarien que els convé tenir personal que pot atendre els clients en català. SI ÉS QUE HO DEMANEM!!!

Valoració:13menosmas
Per Joan, fa 3 dies

Doncs a mi em donen ganes d'anar`hi i demanarlis quasevol cosa en mallorqui/catala, nomes per donarlos una miqueta pel s...

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris