Partly cloudy
  • Màx: 17°
  • Mín:
11°

La independència de Catalunya l'han de votar tots els espanyols?

Encara ahir mateix sentia bramar uns tertulians d'una televisió espanyola i repetir un dels arguments més absurds que s'esgrimeixen contra el referèndum d'autodeterminació català: «la independència de Catalunya l'han de votar tots els espanyols».

No tenc res contra que els espanyol votin sobre allò que vulguin. Però l'argument és ridícul, no té precedents i no se'l creuen ni els que el repeteixen com a lloros.

És ridícul perquè si es tracta de decidir sobre el futur d'un territori concret, qui ha de decidir són els habitants d'aquell territori, no altra gent. No té precedents perquè a tots els països on hi ha hagut referèndum d'autodeterminació, els darrers anys n'hi ha hagut a Estònia, Letònia, Lituània, Eslovàquia, Eslovènia, Croàcia, Macedònia, Bòsnia i Herzegovina, Montenegro, Geòrgia, Ucraïna, Bielorúsia, Sudan del Sud, Tímor de l'Est, Quebec i Escòcia, han votat els ciutadans d'aquests països, no els de la metròpoli.

I, a més a més, ni els que afirmen que «la independència de Catalunya l'han de votar tots els espanyols» s'ho creuen, perquè, de fet, ja hi ha hagut referèndums per a Catalunya per votar sobre el seu estatus futur. El darrer va ser el 18 de juny de 2006, per a decidir al voltant de l'entrada o no en vigor del nou Estatut d'Autonomia de Catalunya.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Ido, fa 2 dies

De totes maneres si la voten els espanyols es sabran els resultats a catalunya, em sembla només una Manera d'enredar dels espanyols...

Valoració:-1menosmas
Per Es suis, fa 3 dies

El Brexit l'havien de votar tots es Europeus ? Ido.

Valoració:-1menosmas
Per Un poc d'ordre, fa 4 dies

No haviem quedat que treiem es comentaris de sa gent que insulta ?

Valoració:0menosmas
Per Mallorquín, fa 10 dies

Exacto, todos los españolitos como tu y como yo.

Tampoco es tan complicado entenderlo, que parecéis tontos...

Valoració:8menosmas
Per Josep Miquel, fa 10 dies

Nonamed aquest odi es fruit de l'ignorància i del egoisme, alentat per alguns partits que esperen treure rédits electorals, i de fet els treven de la gran quantitat d'imbecils que hi ha a aquest país. Que es pot esperar d'un lloc on els referents son na belen Esteban i la reste de gent semblant, es a dir sensa estudis no ja universitaris sino tan siquiera secundaris. Som la rialla de Europa i dels paisos democràtics del mon sencer.

Valoració:-4menosmas
Per Josep Miquel, fa 10 dies

Nonamed odi si i molt, gentuça trabucada i que no sap viure com a ciutadans, son súbdits, fills nets, i besnets dels que rebien al ciutadà Borbón doblement tradidor i doblement feló al crit de vivan las caenas, pero alerta dirien que no just perque els hi fugiría una de ses tres o quatre mamelles económiques de la que viven. Ara be si els que diven el doi estan disposats que vagi amb 40 persones a votar el que s'ha de fer a la seva Comunitat de Propietaris llevors podran parlar. Ara després que admetin la votació. El problema es que no hi ha res a dins el cap de molts.

Valoració:-5menosmas
Per Nonamed, fa 11 dies

Vist l'odi que hi ha a Espanya a tot el que faci olor a català, potser sí que el referendum podria ser a tot Espanya. Segur que guanyaria de sobres que Catalunya s'independtzés. Si no fos així, no s'entendria aquest odi.

Valoració:-7menosmas
Per T, fa 11 dies

Tambe ha va haver referéndum el 9N,reconegut,PER el tribunal constitucional Espanyol,i en contra del president metropolitano,DON MARIANO RAJOY.

Valoració:2menosmas
Per T, fa 11 dies

España,el que siguen els espanyols.cadasqu a comandar a Ca seva.Catalunya,el que diguin els catalans.

Valoració:2menosmas
Per Josep Miquel, fa 11 dies

Vaja s'orinal està diguent que kli digueren a un homa de la vall d'Aran el mateix que diven els amics de s'orinal a tots els catalans. Curios com si ho diu un es una cosa i un altre una molt diferenta. Deu esser cosa de que el pobret te devers 70 anys i res mes a fer.

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris