cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín: 14°
18°

El PP, comparsa de Xelo Huertas

És de vergonya la situació que fa setmanes que es viu al Parlament, arran de l’expulsió de Xelo Huertas del seu partit, Podem, així com del seu grup parlamentari. Més enllà de l’encert o no del partit morat, que òbviament té una part important de responsabilitat en la gestió d’aquesta qüestió i els danys col·laterals que fins i tot comencen a ser judicialitzats des de l’afany de venjança de les afectades, la presidència de la segona institució del nostre país no és ni sostenible, ni justificable.

Quan t’han expulsat del teu propi partit per pràctiques polítiques més que qüestionables des d’un punt de vista ètic, t’han expulsat igualment del teu grup parlamentari i has perdut del tot la confiança de la majoria d’esquerres que et va posar a la cadira, no hi ha justificacions «constitucionalistes» que valguin: ha de prevaldre la democràcia. La de veres, la «real», la reivindicada des de les places el 15M. On queda el clam de «no ens representen»? És obvi que Huertas, i no em referesc en tant que diputada (això ja li exigirà el seu ex-partit, que és obvi que haurà de posar filtres en l’elecció de persones que no avantposin els seus interessos personals als col·lectius), sinó que Presidenta, no representa a la majoria progressista del Parlament.

I molt menys, després de l’espectacle en què ha convertit la institució. L’única legitimitat que li queda a l’encara presidenta del Parlament li atorga un PP més afeblit i desorientat que mai, que té tot el dret del món a fer oposició a partir de l’espectacle que vivim i els desmarcatges de Podem (per cert, l’única munició que tenen com a principal grup de l’oposició), i aprofita la burocràcia i la conjuntura on l’esquerra que té encara una ampla majoria parlamentària ha quedat en minoria per una Mesa del Parlament on la «pinça» entre PP i Huertas és més que evident.

De fet, allò que ens hauria de decantar davant aquest desastret és qui hi guanya i qui hi perd, a tot això? ...És evident que la ciutadania no té més que motius per avergonyir-se dels seus representants, i per tant hi perd. Que les esquerres i els gestors dels Acords pel Canvi al conjunt d’institució tampoc no en surten beneficiats, malgrat la bona política que s’està duent a terme, que queda absolutament eclipsada pel renou innecessari.

Aquí l’únic que treu profit, a curt termini, de la situació de bloqueig i del suport actiu a una presidència deslegitimada és el PP, que no té miraments ni tan sols a l’hora de mentir per justificar la seva actuació en alimentar encara més l’espectacle. Perquè és lamentable convertir-se en comparsa del PP, però més lamentable és que un partit hegemònic durant tants d’anys i «d’ordre» com és el PP s’hagi convertit en comparsa de Xelo Huertas.

Posem-hi seny, entre totes i tots. La seu de la sobirania popular de les Illes no és per jugar ni al Monopoly ni al Game of Thrones-«cutre» spanish version. És allà on la majoria de la nostra societat en la seva pluralitat ideològica i de condicions socials s’hauria de veure reflectit i sentir-se orgullós dels seus i les seves representants. Tornam a ser allà on érem, i sermons com el d’aquest article ja no haurien de ser verbalitzats.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel des Fondo Sud, fa 12 mesos

Sí, David: sou uns cracks els de MÉS! Sempre donant lliçons! Això sí: feis de comparses al Govern de na Francina, de col.leguis de les immobiliàries amb el lloguer turístic i de lloros milhomes amb un Podem que fa vergonya. El resultat està a la vista: compara Carme Forcadell i Xelo Huertas, el Parlament de Catalunya i el de les Illes. Ja pots treure les "herbes", que en fan falta moltes per empassar-se tanta mediocritat tripartida!

Valoración:1menosmas
Per AI ABRIL, fa dervers d'un any

QUINDROP JARABO

INTOCABLE

NO SOU LLESTS NI RES

Valoración:4menosmas
Per Xarli, fa dervers d'un any

Xelo és un producte residual. Es PP, també ben prompte.

Valoración:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris