nubes rotas
  • Màx: 12°
  • Mín: 11°
10°

Lloguer turístic: la desqualificació com a únic recurs

El diputat de Més, David Abril, ha publicat recentment un article al DBalears titulat: Lloguer turístic intoxicat. En aquest article es dedica a desqualificar la postura del Pi en relació en aquesta complexa qüestió. Molt poca defensa deu tenir la feina feta per la Conselleria de Turisme, de Més, quan l'únic argument que s'utilitza a l'article és l'atac al rival. Anem a pams.

En primer lloc ens diu que el Pi ha demanat una regulació des del minut zero i que la proposta feta és fruit de molta feina. Sincerament, que fer aquesta proposta els hi hagi duit més d'un any i mig no diu molt de la capacitat de governar i gestionar que tenen...

Efectivament des del minut zero hem exigit una regulació del lloguer turístic perquè és un dels nostres compromisos electorals. També ho és de Més. Al Sr. Abril  li pot sorprendre que El Pi vulgui complir els seus compromisos ja que Més diu ara el contrari del que deien la legislatura passada, i durant la campanya electoral.

Sobre la feina feta i les reunions realitzades pel Govern... El resultat és ben magre: a ningú li agrada la proposta. Es veu que no només El Pi s'ha tirat a la pràctica de la intoxicació... També ho ha fet el GOB, Terraferida, l'associació de propietaris APTUR, comerciants, el Col·legi dels agents de la propietat immobiliària, la Federació Hotelera... Hi ha unanimitat en la intoxicació: tothom troba que allò perpetrat pels de Més des de la conselleria de Turisme és impresentable.

En segon lloc és mentida que El Pi vulgui que es llogui tot. És mentida que defensem el campi qui pugui. I a més ho saben perquè en el Parlament hem presentat al respecte dues Proposicions No de Llei, una Interpel·lació, una Moció, una esmena a la Llei de l’Impost d’Estades Turístiques i hem fet cinc preguntes orals al conseller de Turisme, de Més.

Per molt que es vulgui tergiversar la nostra proposta és diàfana. Volem una regulació i això vol dir ordre i regles. El mateix Sr. Abril reconeix que des del minut zero hem demanat aquesta regulació. Ara bé, volem una regulació que funcioni i que resolgui problemes, no una cortina de fum que en genera més del que en resol. I sí, consideram que la regulació ha de diferenciar entre l'oferta ja existent, una realitat econòmica des de fa anys a les nostres illes, i la nova. I defensam que dins l'oferta ja existent es tengui en compte la que està donada d’alta a la conselleria de Turisme i la que no.

En relació a l'oferta existent donada d’alta:

Han fet una norma (article 50) que sota el títol “requisits per a la comercialització” enumera un caramull de coses gairebé impossibles a complir; una norma on el títol administratiu pel lloguer turístic a plurifamiliars té una durada de 5 anys; una proposta que no conté cap norma transitòria sobre si les previsions d'aquest article 50 afecta o no a les autoritzacions atorgades…

És normal que les persones que ho tenen tot legal es demanin en quina situació queden. Desconec si la intenció és o no afectar als que ho tenen legal, vull suposar que no, però és la seva negligència la que genera dubtes raonables. La intenció del Pi és defer l'embull i deixar clar que els que ho tenen tot legal no es troben afectats per les noves determinacions.

En relació a l'oferta existent no donada d’alta:

El Pi defensa un procediment àgil i ràpid per fer aflorar de manera senzilla part d'aquesta oferta. I dic part de l’oferta perquè sempre hem dit que s'han d'establir uns criteris de qualitat que, una part d'aquesta oferta existent no podrà complir. Els mateixos que diuen que el 2016 ha estat una gran temporada turística i que reconeixen que una part dels visitants s'han allotjat en el lloguer vacacional ens acusen de defensar l'apocalipsis per voler fer aflorar a la legalitat això que consideren exitós.

En relació a la nova oferta encara no existent:

Aquí és on El Pi considera que ha d'haver una zonificació que creim que han de fer els ajuntaments i no els consells. Aquí sí que ha d'haver un intercanvi de places perquè volem evitar la saturació. Aquí sí que poden tenir sentit alguns dels requisits recollits a la proposta del Govern.

A mí quan els representants de Més contesten a la crítica des de la seva immodesta superioritat moral me deixen absolutament indiferent. Han posat damunt la taula un bunyol. Un bunyol perquè no distingeix entre l'oferta existent no donada d'alta i l'encara no existent. Un bunyol perquè no ens diu com queda el lloguer turístic donat d'alta.

Al final els qui presumeixen de diàleg practiquen les desqualificacions. I desqualificar als qui de manera raonada expressen les seves opinions retrata a qui ho fa. Poden dir que la mare de Déu nom Joana, tanmateix n'hi ha prou amb llegir l’avantprojecte presentat per veure el desgavell que pretenen aprovar. I això no només ho pensa el Pi... La veritat és que el bunyol no agrada a gairebé ningú…

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa 12 mesos

Economia col·laborativa=lloguer d'habitacions
Economia especulativa= lloguer de xalets o pisos sencers

El projecte de llei impedeix el lloguer d'habitacions (bead and breakfast de tota la vida i mundialment existent) i deixa als consells la restricció en els lloguers de pisos sencers, la modalitat que perjudica el mercat de lloguer de pisos.

Així anam!

Valoración:1menosmas
Per tanmateix, fa dervers d'un any

M'ensum que darrera tot aquest renou hi ha els màfia-hotelers que veuen com els volen desmontar el "seu" xiringuito.
Sembla ser que n'hi ha uns quants que troben millor la merda de turisme de devers Magaluf, que el lloguer d'unes quantes places turístiques per part de particulars. Idò s'ha d'acabar el monopoli dels màfies de sempre! A l'estranger els particulars poden llogar fins i tot les habitacions de ca seva, i per què no aquí?

Valoración:7menosmas
Per pep, fa dervers d'un any

En David Abril està actuant de portaveu dels hotelers. És que li han pagat o és que els té por? Pensa regular per l'estiu que ve el turisme sexual i d'alcohol i balconing que tan de mal fa a la nostra imatge turística, o ho deixam per a la propera legislatura?

Valoración:7menosmas
Per Macià, fa dervers d'un any

unic = únic

Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris