algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 13°
10°

Paquita Bosch, una donassa que ha fet País

La primera vegada que vaig entrar a l'¡Obra Cultural Balear, el desembre de 1985, qui em va obrir les portes va ser na Paquita Bosch. Des d'aleshores és per a mi un exemple, un mirall i un model.

Organitzadora meticulosa. Puntual. Exacta. Fidelíssima als tres eixos de l'escoltisme, que havia ajudat a fer néixer a Mallorca, va dedicar mitja vida a allò que tan etèriament alguns anomenen País i que som incapaç de millorar-ne la denominació. Poques persones han fet tant de País com na Paquita. Hi vaig coincidir organitzant el II Congrés Internacional de la Llengua Catalana, buidant Can Alcover abans començassin les obres de reforma, en totes les demés etapes de l'OCB. Va ser una guia per a un servidor, quan era un voluntari més, quan organitzarem els Joves de Mallorca per la Llengua, quan vaig ser coordinador o vicepresident de l'OCB. Sempre l'hem tenguda present. Sempre li hem demanat parer. Sempre hem procurat seguir, humilment, el seu exemple. Any rere any, en encetar-se la Tardor, pujàvem a Lluc per preparar el Seminari Blanquerna. Ella n'era la cap de la sala de màquines.

Quan ja li flaquejaven les forces, va voler ser a la inauguració de Can Alcover al que tantes energies havia dedicat, i va ser al començament i al final de la massiva manifestació 'Sí a la Llengua' del 25 de març de 2012. I també va ser l'octubre del 2015 a l'acte de celebració dels 30 anys del Grup Blanquerna.

Ara, el buit de la seva absència serà impossible d'omplir. I tanmateix ens quedarà la seva presència com a referent moral i la seva aposta per una OCB de portes obertes com les que va trobar aquell jove que vaig ser ara fa 31 anys, gràcies a na Paquita Bosch. Gràcies Paquita!

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pesetas, fa dervers d'un any

¿Por qué admitís anuncios en el repugnante y asqueroso idioma español?.

¿Dónde está la coherencia?.

Será verdad aquel dicho catalán, rayano en el egoísmo, del ¿"tot 'el' que no son pesetas son punyetas"?. Veo que sí.

Valoración:0menosmas
Per José Luis, fa dervers d'un any

Josep Miquel:

¿Y Usted qué estudios tiene?

Valoración:0menosmas
Per Josep Miquel, fa dervers d'un any

Vaja ara resulta que un que signe amb interrogants, dexa claret que es un perfecte ignorant ja que diu que no sabía ni que existis. No se si haurem de dir que gracies a Deu que no ho sabia, perque una dona tan gran, en que ho hagués fet, no mereix mesclarse amb segons qui. Sr. projecte de no-ningú, si s'entera abans de qui era no farà el ridícul, en que clar ho duen al adn i ho tenen difícil d'evitar.

Valoración:5menosmas
Per Família Ramis Amengual, fa dervers d'un any

Na Paquita serà sempre en el nostre record

Valoración:7menosmas
Per ¿?, fa dervers d'un any

Molt be.

Pues servidor no sabía ni que existiera y eso que ha "hecho país". Se ve que yo en este soy extranjero.

¿Por cierto, para qué fuiste?.

E.P.D.

Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris