Partly cloudy
  • Màx: 25°
  • Mín: 13°
13°

WELCOME refugees!

690

10-01-2017

Dissabte 7 de gener s’encengueren les Talaies de Mallorca: Torres de defensa pels Drets Humans .

Una iniciativa que ha recorregut els pobles de Mallorca. Una acció més que mostra la solidaritat amb tantes persones que es veuen obligades a sortir de ca seva, del seu poble, de la seva ciutat fugint de la guerra, de la misèria, de la destrucció.

No volem quedar impassibles, no volem girar la cara per no veure allò que sabem que passa. Volem mostrar la nostra indignació davant la hipocresia dels dirigents del Govern de l’Estat espanyol, del Sr. Rajoy, que no obri les portes a la vinguda d’aquestes persones refugiades, quan sap que hi ha el compromís de batlesses i batles d’arreu de l’Estat que estan disposats a rebre’ls.

Volem ésser ferms en la defensa dels Drets Humans de totes les persones, volem lluitar per acabar amb tanta mort, tanta misèria, tanta destrucció.

L’acció del dissabte 7 de gener ens omple d’orgull com a membres del poble mallorquí. Responent a la crida dels convocants hem contribuït a fer possible aquesta acció, una passa més en la resposta solidària. Sembla una bajanada dir-ho però no ho és. Requereix voluntat de canviar les coses, mostra una actitud de lluita, de no quedar al sofà de casa perquè fa fred. I està bé dir-ho.

Acabar les festes de Nadal i Cap d’Any amb aquesta acció ha estat una idea aplaudida i reconeguda per molta gent. Començam el trimestre escolar, el retorn a la vida quotidiana de moltes famílies, començam un any que hem desitjat sigui molt millor que el passat. La millor manera de començar-lo, una acció col·lectiva solidària.

Les Talaies de Mallorca avisaven de l’arribada dels corsaris a les poblacions en temps antics, en el segle XVI. Amb l’encesa del dissabte es capgirava i mostraven la benvinguda, que els nostres pobles estan oberts  a l’arribada d’aquestes persones.

Moltes gràcies als organitzadors i enhorabona per la iniciativa. Enhorabona també a tantes persones que sortiren a fer possible l’encesa. Ho deia en Marcel Pich al twitter :Som un poble que s'estima i que, quan s'ho proposa, fa coses precioses. Una piulada clara i precisa.

Hem viscut una acció nova, que ens ha fet sentir poble i que ens encoratja a continuar lluitant des de  cada un dels nostres àmbits i espais per què s’acabi d’una vegada aquesta tragèdia. Perquè creiem fermament en la solidaritat, en el respecte pels Drets Humans i el primer de tots és el dret a la vida, una vida digna i en pau per a totes les persones,  visquin on visquin.

Continuem  sense pessimisme malgrat les notícies que ens desanimen i fan creure que no hi ha res a fer. Continuem cercant noves formes de lluita. Continuem mostrant la nostra indignació davant els responsables de tantes morts ignominioses.

Comencem l’any amb optimisme que ens dóna saber que formam part d’un poble que no té peresa de mostrar la seva solidaritat en un dia fred de gener.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per de asco, fa 3 mesos

Vamos a ver a cuántos vas acoger en tu casa.

Lo de siempre: bla, bla, bla. Y res de res. De asco.

Valoració:0menosmas
Per Yuan, fa 3 mesos

Lila, deja de predicar y ponte a dar trigo!! todos a tu chalet!!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris