nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 14°
16°

Un feliç 2017

Vint anys sense en Nadal Batle són una eternitat. Des d'aquestes pàgines enyoram els centenars d'articles que li restaven per escriure.

En Vint-i-cinc anys sense en Joan Fuster hi caben massa fets que necessiten de la seva lucidesa sarcàstica perquè els puguem entendre.

Aquest 2017 es compliran 25 anys de la mort de Joan Fuster i 20 de la desaparició de Nadal Batle. Dos dels imprescindibles que ens haguessin ajudat a entendre i emprendre millor molts dels fets que s'han succeït aquests anys de modernitat líquida.

El 2017 ve carregat de fites que caldrà rememorar amb dignitat: centenari del naixement de Josep Palau i Fabre, setanta-cinquè aniversari de la mort d'Irene Polo i de Marius Torres i cinquantè aniversari de la mort de Carles Soldevila. I, és clar, també es compliran vint-i-cinc anys de la mort de Blai Bonet, que com Nadal Batle, dignificà les pàgines d'opinió d'aquest diari amb les seves col·laboracions.

Les Nacions Unides han declarat l'any 2017 com a Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament. L'Any Internacional aspira a sensibilitzar els responsables de prendre decisions i el públic en general de la contribució del turisme sostenible al desenvolupament, mobilitzant alhora tots els grups d'interès perquè treballin junts per fer del turisme un catalitzador de canvi positiu.
«En el context de l'Agenda 2030, l'Any Internacional hauria de fomentar un canvi en les polítiques, les pràctiques d'empresa i el comportament dels consumidors per promoure un sector turístic més sostenible» expliquen els promotors.

A Mallorca i a les Balears tenim la nostra pròpia agenda amb aquest aspecte. El debat és més obert que mai i la sensació que, com deia el manifest, sense límits no hi ha futur, està molt estesa i compartida entre la població de les Balears. De fet, l'enunciat 'Turisme Sostenible per al Desenvolupament' pot sonar sarcàstic en una terra on any rere any es supera el rècord de visitants i s'urbanitza una hectàrea cada dia.

I malgrat tot, i encara que en Joan Fuster ens deixàs dit que «La felicitat consisteix en qualsevol forma d’abús». I que Nadal Batle ens explicàs que felicitat és una condició imaginària, que els pobres atribueixen als rics, els joves als adults, els adults als joves, mentre, els rics, callen»... ens atrevim, des d'aquí, sincerament, a desitjar-vos que sigueu molt feliços durant tot l'any 2017.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per foner, fa dervers d'un any

El 2017 serà l´any d´un referèndum dins la dictadura fatxa. Que tingam força i sort. !!*!!

Valoración:6menosmas
Per segur, fa dervers d'un any

Estas personas, como tantas otras, hacen mucha falta.

Precisamente por ser personas, pero de ninguna por sus ideas. No puedo decir, por respeto total, la opinión que me merecía el tal........

Valoración:0menosmas
Per Guiem, fa dervers d'un any

Es centenars de ................
Exactement es que mos sobren de tú

Valoración:-5menosmas
Per Joan Mir, fa dervers d'un any

Blai m'ensenyà a escriure, i amb Nadal aprenguérem junts a pensar el País. Vint anys sense ells! Gràcies,Tomeu, per recordar-los.

Valoración:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris