nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 14°
16°

L'ecotaxa i les infraestructures

És molt interessant veure la llista de 236 projectes que opten a ser finançats amb l’Impost del Turisme Sostenible. Molts d'ells no veuran la llum, ja que la convocatòria de 2016 està dotada només amb 30 milions d'euros i el valor total de les propostes ascendeix a 218,4 milions.

Qui decidirà els projectes que veuran la llum, que després aprovarà el Consell de Govern, serà la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible, que està formada per cinc consellers, dos directors generals, sindicats, patronals, consells insulars, federació de municipis i altres entitats.

Això no obstant, és important remarcar que els projectes que es validin i es duguin a terme són el que dóna credibilitat i legitima l'impost, que des d'un primer moment es va dir finalista. Per a totes les milloris que es facin, l'ecotaxa és bona.

L'impost turístic podria, per exemple, dotar de dipòsits reguladors d'aigua a nombrosos municipis i barris de Ciutat, de plantes potabilitzadores, de millores en la xarxa d'aigua potable i de noves canonades. També permetria la creació d'un centre d'interpretació de la Costa de Menorca o del seu camp, estudiar la posidònia, millorar s'Albufera o el Pla de Sant Jordi, arreglar torrents, restaurar finques o millorar la gestió de l'aigua dels hotels.

La xarxa d'aigua a Mallorca perd pràcticament la mateixa quantitat que produeixen les dessaladores i moltes depuradores arrosseguen problemes de sobreús i saturació des de fa anys. Donat que tenim problemes molt greus tant per aigües netes com per aigües brutes, i en vista que no tenim un finançament ordinari just i adequat, podem ser optimistes en què l'ecotaxa pot millorar de manera important les infraestructures, el que no es veu i que és tan important per a tenir qualitat de vida.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris