nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 14°
16°

Arribaran els Reis d’Orient?

690

03-01-2017

L’interrogant ve donat per la imatge que acompanya l’article. Una imatge que impacta, dels amics de Melicotó, una imatge que fa pensar.

Ha acabat el 2016 i haureu vist multitud de resums publicats a la premsa o al final dels telenotícies de totes les cadenes destacant les notícies més impactants. Ha estat un any ple de víctimes innocents.

Víctimes de les guerres absurdes a l’Orient mitjà, víctimes entre les persones refugiades que cercaven un món on viure amb pau i tranquil·litat. Víctimes innocents nins i nines que han aparegut dia sí i l’altre també a les notícies. Infants de Síria, d’Afganistan, de Palestina, d’Iraq, de Turquia, de Líbia... no importa de quin país, infants que acompanyaven els seus familiars i han quedat a mitjan camí sense futur.

Ha estat un any de víctimes absurdes també a Europa, han trobat la mort mentre gaudien d’un espectacle de focs artificials, o mentre compraven a un mercadet de Nadal, o senzillament eren al lloc on es va produir un atemptat.

Un any ple de morts al fons de la mar Mediterrània, aquesta mar tant nostra. Com cantava en Joan Dausà, Plora la mar... què fan aquests humans?

Arribaran els Reis d’Orient a Europa, a l’Estat espanyol o seran aturats amb els filferros de les fronteres?

El dia dels Reis, el 6, és el darrer dia de les festes d’enguany. Festes que hauran duit alegria i bon rotllo a molta gent i a altra, tristesa i records. Festes que, més que cap altres, ens obliguen a l’alegria, als regals, al retrobament familiar. I per això també són festes que molta gent les viu plenes de dolor, de tristesa per la pèrdua de persones estimades.

Els Reis d’Orient haurien d’arribar plens de regals per a la gent menuda i la gran. Regals de salut, regals de solidaritat, de justícia, d’igualtat. Regals d'eradicació  de  la mentalitat patriarcal, regals d’apertura de fronteres, d’aixecament dels camps de refugiats i trasllats a habitatges en condicions. Regals d’eradicació del comerç d’armes i enfonsament de la indústria armamentística...  quants  de regals haurien de dur!!

Els Reis d’Orient com el Papa Noël o Santa Claus, o qualsevol altra figura amb la qual aquestes festes s'omplen de regals per a la família, per als amics, pels infants si fossin reals haurien d’haver fet vaga aquestes festes, vaga de regals materials per fer una feinada en regals immaterials però efectius, aquests que us he esmentat.

Acaben les festes i comença un any que volem carregat de canvis per a millorar la vida de les persones. Però sobretot el volem carregat d’accions efectives que signifiquin acabar amb el drama, la tragèdia que viu tanta gent a l’altra banda de la mar Mediterrània. Volem un any on es faci efectiva la pau a tots aquests indrets i pugui refer-se la vida quotidiana de tanta gent que té tot el dret a gaudir d’unes festes com nosaltres a aquesta part del món.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris