algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 13°
14°

Fan por les terceres eleccions?

Aquests dies hem vist com la possibilitat de les terceres eleccions per aconseguir un govern de l’Estat espanyol se va acostant més. Semblava que el cop d’estat dels barons del PSOE, havia tingut èxit amb la dimissió d’en Pedro Sánchez. L’espectacle que donaren en viu i en directe, al Comitè Federal fou d’escàndol.

Semblava que havien guanyat i en Rajoy respirava tranquil. Havia dit unes setmanes abans que no podemos condenar los españoles a unas terceras elecciones. Com si el fet democràtic de triar els governants fos una condemna, un càstig. Per ell segurament ho deu ésser, ja li agradaria no haver de passar per l’examen ciutadà cada quatre anys, com aquell altre gallec, el general que amb sang i por governà durant quaranta llargs anys.

Després de quinze dies d’aquell espectacle les coses no semblen tan fàcils. La militància del PSOE s’ha rebotat, des de Presidentes com na Francina Armengol fins a batles, un tot sol ha recollit 70.000 signatures per a un congrés extraordinari. L’abstenció al candidat Rajoy no serà tan fàcil.

El PSC ha reiterat el seu NO i reivindica la seva situació autònoma dins el PSOE. Al País Basc després del cop electoral, diputats com en Patxi López parla també del NO. A notes petites, d’aquestes que es diuen breus als mitjans de comunicació apareixen quasi cada dia les divisions al si de les federacions socialistes.

I si l’abstenció del PSOE no es du a terme? No oblidem que aquests dies veiem els macro-judicis de  la trama Gurtel, les declaracions den Correa, malgrat que la gent diu que està cansada, són sucoses i comentades als cafès, a la feina, a les tertúlies. L’altre, el de les targetes black van desfilant aquells que sense cap temor les utilitzaren pel seu ús personal. Amb doblers públics! Això sí tots dient que els havien dit que eren «legals»...

La corrupció generalitzada dins el Partit Popular continua essent notícia, no atura. Direu que no els passa factura, però no és del tot cert... de la majoria absoluta a la darrera legislatura, l’ha perduda i això és una resposta de la ciutadania. Du 300 dies en funcions, el Sr. Rajoy, pendent de les votacions dels diputats i diputades,encara incertes. Trobau que això és normal? Apareixen els seus dirigents amb missatges reiteratius que ells són l’estabilitat que requereix l’economia... tanta insistència també vol dir que no tenen clar el seu futur.

Ja és costum que es digui que si hi ha terceres eleccions les guanyarà el PP, de sobres. Perquè? Aquests dies ha sortit una entrevista vilaweb a  Ramón Cotarelo, catedràtic de ciència política de la UNED, en motiu de la publicació de La República Catalana (Now Bokks, 2016) a v on analitza el procés català des de tots els caires. Us la recoman, reflexiona sobre allò que està passant a l’Estat i què està passant al PSOE.

No tinguem por a unes noves eleccions si vénen perquè el PSOE ha reflexionat i ha guanyat la cordura del NO front a la imposició de l’abstenció per part dels dirigents a l’ombra. La democràcia guanyarà, us ho puc assegurar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris