algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 13°
14°

El 12 d'octubre i altres símbols

Intentarem no repetir l'article d'altres 12 d'octubre. Res a celebrar per als que, com un servidor, no som espanyols.

Malgrat no ser espanyol tenc tot el dret a opinar sobre aquesta diada, en primer lloc perquè un servidor opina d'allò que troba que ha d'opinar i, de moment, cap tribunal no ho ha prohibit. En segon lloc, perquè la festa la pagam entre tots els que pagam imposts al Regne d'Espanya.

Més enllà de tot allò que, més o manco, repetim cada any sobre el 'Dia de la raza', 'Dia de la Hispanidad' o 'Dia Nacional de Espanya' i que intentaré no repetir, crec que val la pena advertir que la simbologiaactual de l'Estat espanyol és una simbologia 'de part'. De la part dreta per més senyes. El 12 d'Octubre no és reconeguda per la majoria de gent d'esquerres, la bandera 'rojigualda' no és acceptada pels republicans espanyols i l'himne és la 'Marxa Real', igualment rebutjat pels republicans.

Tampoc és digne de gaire elogi que l'acte central de la Diada sigui una desfilada militar liderada per una cabra o un cabró.

I com que sortirà el típic que voldrà comparar el genocidi més gran de la història que és el que varen fer els espanyols a Amèrica, amb l'acte de guerra que acabà en genocidi fet pels catalans a Mallorca el 1229-1230, avançarem una resposta telegràfica (la defensa del 31-D com a Diada de Mallorca requereix un altre article que farem un dia d'aquests): no parlam de que a Catalunya se celebri el 31-D com a Diada seva. Parlam que els mallorquins, des de Mallorca hem commemorat sempre i ho continuarem fent, el 31 de desembre com la nostra Diada i com la festa cívica més antiga que se celebra a Europa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Àngel, fa dervers d'un any

Ah, no? I quan presenta la documentació a UK o Suïssa o EUA o ... quin document presenta vostè? I si li demanen a la duana de quin país és què diu?

I si va a Califòrnia alerta. Uns amics de Muro varen anar. Varen entrar a un bar. Els varen demanar si eren espanyols i varen dir que no, que eren mallorquins. El propietari —que parlava castellà— els va dir: FUERA PUERCOS MALLORQUINES DEL FRAILE.

Ja els havia advertit, però...
Quan tornaren me varen contar dient que tenia raó.

Valoración:0menosmas
Per heu tenc clar = foraster o estranger a Mallorca, fa dervers d'un any

heu tenc clar = foraster o estranger a Mallorca

Valoración:0menosmas
Per heu tenc clar, fa dervers d'un any

Esporlas.- Si yo tengo una empanada mental como erróneamente supones, cómo será la tuya.

Y estupideces, no discuto. Y con botarates que viven en otro mundo, menos.

Valoración:0menosmas
Per yuan, fa dervers d'un any

Creo que la manifa de los fachas era igual de nunerosa que la de los pancas aqui en palma... por que sera?

Valoración:0menosmas
Per Esporles, fa dervers d'un any

Al pobret que firma com "heu tenc clar": Tens una panada mental que no t'aclareixes. MALLORCA NO ÉS ESPANYA. Els mallorquins no som espanyols i a Mallorca els estrangers sou els que no vos voleu integrar.

Valoración:6menosmas
Per heu tenc clar, fa dervers d'un any

Para mi es un auténtico alivio que no seas español; en caso contrario la moral y el humor me irían por suelos.

Si no eres español, a lo escrito me remito, al estar en España eres un extranjero. Ni bueno ni malo, pero extranjero. Y los extranjeros no son los más adecuados para meter baza, en cosas de otra nación; precisamente de la nación que los acoge.

Para mi pagar impuestos en otro país que no es el mío, es algo que no me haría ninguna gracia. Me declararía insolvente, preso de conciencia o me inventaría cualquier tontería.

Deberías devolver, mejor si no los hubieses aceptado, los documentos que llevas en tu cartera.

De todas formas, gracias por tu sinceridad.

Valoración:1menosmas
Per Paula, fa dervers d'un any

Doncs, sí, Margalida. Hi havia quatre gats mal comptats!

Valoración:3menosmas
Per Margalida, fa dervers d'un any

M'han dit que la manifestació de nacionalistes espanyols, més falangistes, més feixistes de tota casta a Barcelona, amb l'objectiu de celebrar la Hispanidad, ha fet riure, més que altres vegades. No es estrany que s'oposin a la votació dels catalans, per si volen la independència.

Valoración:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris