nubes rotas
  • Màx: 12°
  • Mín: 11°
10°

Poder i no voler

Bona notícia, la de desnonar els llogaters de l'Ibavi que poden pagar i no ho fan. Per a incentivar comportaments socialment desitjables s'han de prendre les mesures adequades, i està clar que no desnonar en cap cas i circumstància provocava el terrible incentiu de viure de gorra.

Les ajudes a l'habitatge són una de les mesures més socials que tenim perquè, al contrari de l'educació i la sanitat, només van destinades a aquelles persones que realment les necessiten. La teoria econòmica ens indica que són un bon instrument redistributiu i són una oportunitat per a molts joves, parelles i nous models d'unitat familiar per a poder accedir a un habitatge, ja sigui de lloguer o en propietat, a una terra on cada vegada és torna més difícil tenir una casa digne i viure de manera independent, i en aquesta espiral de preus a l'alça, d'alta demanda i poca oferta, els inversors estrangers han ullat Mallorca i els únics beneficiats són els venedors -i els intermediaris, clar.

Més preocupant és que es substitueixi el preu estable que paguen ara aquest miler de llogaters per un pagament proporcional als ingressos de les famílies. Una vegada més, ho posen massa fàcil per a fer trampes. Per què has de fer feina quatre hores quan si en fas dues tanmateix podràs viure igual? Els incentius són perversos i veurem quins efectes tendrà aquesta aplicació. És bona idea anar canviant el concepte de benestar actual -welfare- per un model associat al treball -workfare-, de manera que s'ajudi a les persones sempre i quan estiguin dispostes a treballar -amb totes les cauteles socials que s'hagin de tenir en compte.

Benvingudes les ajudes a l'habitatge i benvingudes les persones que aprofiten aquest dret.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jbm, fa dervers d'un any

El lloguer social d'habitatges de propietat pública (o d'habitatges grestionats pels ajuntaments, indepdentment de sa propietat), és una cosa positiva i progressista. Les ajudes a la compra de vivenda dins el mercat general és una mesura anti-social: només aconsegueix fer augmentar el preu de mercat de la vivenda (ja que els constructors venen al preu màxim que calculen que podran pagar els compradors). Si els ñpisos són de promoció pública, a primer cop de vista sembla que ajudar a comprar-los també sigui una mesura progressista, però des del meu punt de vista no ho és: quan són de propietat privada entren dins el mercat general, i hi ha gent que especula amb això. Consider que només el lloguer social és progressista, els altres tipus d'ajudes a l'adquisició de vivenda s'haurien de suprimir del tot.

Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris