algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
16°

El futur de les empreses

Nova contrarietat per a les empreses, ja que el Govern ha pujat el tipus mínim dels pagaments a compte de l'Impost de Societats. La veritat és que tenim un estat fallit, endeutat fins a la medul·la i que ni amb un creixement del 3% pot complir l'objectiu de dèficit, que és ni més ni menys que del 3,6%. La patronal CEOE parlava de què els empresaris financen l'Estat a cost zero. I si no tenen aquesta disponibilitat de líquid, s'han de cercar la vida.

Aquesta situació afectarà les empreses amb una facturació superior als 10 milions d'euros, però qualsevol actuació de les Administracions públiques repercuteix, i molt, en les empreses. Per exemple, les noves zones Acire de Palma suposaran grans canvis per als comerços i la resta de negocis de la zona. És cada dia que s'han d'enfrontar amb modificacions de lleis o canvis de parer dels governants -o del funcionari de torn- en moltes qüestions que són totalment subjectives.

Aquesta notícia em dóna peu a dues reflexions. La primera és demanar-me perquè es va baixar l'Impost de la Renda l'any passat, i no veig altra explicació que no sigui per intentar guanyar les eleccions. Un exemple més de manipulació de la comptabilitat nacional i dels incentius perversos de la política. El més normal seria que amb la castròfica situació econòmica i financera que pateix l'Estat l'IRPF no s'hagués rebaixat.

La segona és que cada canvi de Govern és una autèntica creu pels empresaris. Quan es posa sobre la taula perquè hi ha tants autònoms que no tenen treballadors, s'han de tenir en compte aquestes circumstàncies. Quan ens demanam perquè no hi ha gaires empreses mitjanes, que són més eficients i competitives en comparació a les petites i microempreses, també.

El compliment de les normes i les garanties de seguretat, higiene i legalitat no tenen perquè anar lligades a inseguretat jurídica ni constants maldecaps i costos extra a les empreses. Només així podrem garantir un marc laboral de qualitat, empreses amb valor afegit i la supervivència dels negocis locals. Les empreses no només donen feina, sinó que contribueixen a que cada poble i cada ciutat sigui única i són agents socials que es relacionen amb el seu entorn. De la mateixa manera que no es pot demonitzar la política per molts casos de corrupció que hi hagi, les empreses són figures absolutament imprescindibles en la societat. Balears tenia el mes de setembre 78.270 aturats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris