algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

El Parlament Europeu recorda la figura de Ramon Llull

28856

11-01-2017 | Wikipedia

El Parlament Europeu va acollir el concert «Ramon Llull, un humanista europeu», que va incloure textos de l'escriptor i religiós mallorquí, en commemoració de la clausura del 700 aniversari de l'Any Jubilar de la mort de Ramon Llull.

L'acte, celebrat ahir dimarts, va ser organitzat pels diputats del Grup del Partit Popular Europeu (PPE) Rosa Estaràs, Francesc Gambús, Esteban González Pons i Santiago Fisas.

L'eurodiputada balear del PP Rosa Estaràs va destacar que
«Ramon Llull, el mallorquí més universal, és avui un referent plenament contemporani».

«Amant del multilingüisme, Llull ens parla de la llengua com la molècula de la comunicació i del diàleg entre pobles. Va ser sens dubte el gran home europeu de la baixa Edat Mitjana», va asseverar Estaràs.

Per la seva banda, l'eurodiputat català Francesc Gambús va definir a Ramon Llull com un
«home de contemplació, home de pensament i home d'acció i activisme; un home universal amb una concepció global del saber i de la ciència; un intel·lectual obert a la gent».

Així mateix, va comparar 
l'acció de Llull d'escriure en català «per acostar-se als seus interlocutors i per fer-se entendre millor», tal com, en la seva opinió, hauria de fer l'europeïsme; parlar en la llengua de la gent per dir-los el que han de saber, no el que volen escoltar».

També, va destacar la capacitat de diàleg de l'escriptor i religiós mallorquí, especialment el diàleg interreligios:
«practica el diàleg des del convenciment de la pròpia veritat, i des de la certesa que l'altre també té la seva veritat, i que és necessari conèixer a l'altre per poder convèncer».

L'eurodiputat català del PP Santiago Fisas va subratllar també durant l'acte que Ramon Llull
«va ser una personalitat polifacètica i un renaixentista avançat a la seva època. Ha estat una de les persones més notables que ha donat Espanya en tota la seva Història i encara no ha estat suficientment valorat i reconegut».

En el concert es van interpretar fragments narrats, musicats i cantats d'un dels episodis més esplendorosos de la història medieval. La interpretació del concert
«Ars Vitae» va estar a càrrec del grup Editerrània i va ser presentat per Albert Candela, encarregat del vessant protocol·lari dels actes celebrats en les Illes Balears amb motiu del 700 aniversari de la mort de Ramon Llull.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris