nubes rotas
  • Màx: 12°
  • Mín: 11°
10°

Multa d'1,8 milions a Halcón Viajes i Viatges Barceló pels concursos de viatges de l'Imserso

25454

Halcón Viajes.

19-10-2016

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha imposat una multa d'1,21 milions d'euros a Halcón Viajes i una altra de 619.500 euros a Viatges Barceló per pràctiques anticompetitives en els concursos de viatges de l'Imserso.

Des de l'any 1998 ambdues empreses es presenten conjuntament als concursos de l'Imserso a través d'una UTE (Unió Temporal d'empreses) «sense haver presentat mai ofertes competidores», segons ha informat aquest dimecres la CNMC.

Competència considera que no està justificat l'ús continuat d'una UTE per a aquests concursos i entén que les dues empreses han incorregut en una infracció «molt greu» en incomplir el que es disposa en la Resolució del Tribunal de Defensa de la Competència de 25 d'octubre de 2000.

En aquell expedient, el Tribunal de Defensa de la Competència va imposar sancions a quatre agències de viatges per presentar ofertes idèntiques al concurs públic de viatges de l'Imserso i acordar l'execució conjunta d'aquest, fos el que fos el resultat de la licitació, a través de l'Agrupació d'Interès Econòmic (AIEMundosocial, creada i integrada per les quatre agències.


En l'actual expedient, la CNMC ha constatat que Halcón Viajes i Viatges Barceló han substituït el pacte previ de presentar la mateixa oferta al concurs públic i acordar la seva execució conjunta a través de la AIE Mundosocial per la creació «innecessària» d'una Unió Temporal d'empreses (UTE), «que és l'única que es presenta regularment al concurs enlloc de les mateixes empreses».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris