algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

Cort presenta el programa de festes de Sant Sebastià 2017 amb algunes novetats

28874

El programa de festes de Sant Sebastià ha estat presentat aquest dimecres pel batle de Palma, José Hila, juntament amb la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade.

11-01-2017

Les festes de Sant Sebastià 2017 de Palma, amb un pressupost de 412.723 euros, incorporen com a novetats una trobada intercultural xinès i un pregó infantil abans del pregó a càrrec del grup Cap Pela aquest divendres.

El programa de festes de Sant Sebastià ha estat presentat aquest dimecres pe
l batle de Palma, José Hila, juntament amb la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, el regidor de Cultura, Llorenç Carrió, i diferents representants de les empreses que col·laboren patrocinant actes de les festes com El Corte Inglés, Gesa-Endesa, BMN-Sa Nostra o Aemet, entre altres.

Des d'aquest dimarts es distribuiran un total de 50.000 exemplars d'aquest programa i 1.000 cartells.

Frade ha explicat que la programació d'aquest Sant Sebastià és «molt completa» i que «consolida» aspectes modificats o creats l'any passat. A més, intenta ampliar activitats, obrir les portes del centre i acostar-se altres zones de Palma «perquè Palma no és només el centre sinó també els barris», ha dit.

Per la seva banda el batle, José Hila, ha assegurat que aquest Sant Sebastià, com el de l'any passat i com les festes de Nadal serà «un èxit de participació».

Des d'aquest divendres, dia en què es dóna inici a les festes amb el pregó a càrrec del grup Cap Pela a les 20.30 hores a la plaça Major i fins diumenge que ve 22 de gener s'han programat 76 activitats dirigides a tots els públics.

Com a novetat, abans del pregó la plaça Major acollirà un pregó infantil «per escalfar motors», dirigit a les famílies sota el títol 'El pregó d'en 
Tianet i na Tianeta' a càrrec de la companyia de teatre Teresetes del Paradís.

Aquesta activitat comptarà amb la participació de l'Escola de Música i Danses de Mallorca i, com és tradicional, amb els Gegants i Capgrossos de la Sala i l'escola de Ball l'Assumpció.

Trobada intercultural xinesa

D'altra banda, l'espai intercultural 'Veïns i veïnes d'aquí i d'allà', que l'any passat es va dedicar a la cultura gitana, està dedicat aquest any a la cultura xinesa.

Per a això, s'ha programat conjuntament amb l'entitat 
Achinib (Associació Xinesa a Balears) un espectacle visual que intercalarà elements de la cultura xinesa i de la cultura de Palma.

Un dels punts àlgids d'aquesta trobada intercultural t
endrà lloc a les 18.10 hores a la plaça Major, quan es trobin en cercaviles el Drac de na Coca, els Gegants i els xeremiers amb un drac i un lleó xinesos.

Concerts per a músics no professionals

Es mantenen els concerts per a músics no professionals 
OFF Sant Sebastià que tendrà lloc aquest diumenge a les 20.00 hores a la plaça Major i que, a diferència de l'any passat és una mostra i no un concurs.

L'acte estarà presentat per '
Hortera i Cassette' i actuaran com convidats els finalistes del Certamen Art Jove de música 'Dóna Souza': CeremoneyLida and George, Cactus, Lava Fizz i El Dia elèctric.

També actuarà el grup guanyador del certamen Art Jove, Salvatge Cor, durant la Revetla a la plaça Joan Carles I.

C
orrefoc

D'altra banda, el correfoc canviarà el punt de sortida i partirà des del pont de Sa Riera amb Jaume III, des d'on les bèsties de foc desfilaran cap a la plaça Joan Carles I.

T
endrà lloc el dissabte 21 de gener a les 22.00 hores. El ball de bèsties de foc, a la plaça Joan Carles I, comptarà amb 250 dimonis i personal de suport de les 'colles' (24 més que en l'anterior edició), acompanyats de set batucades amb 200 tambors: en total, més de 450 participants.

Les 'colles' participants són Dimonis de Son Sardina Enfocats, Realment Cremats, 
Kinfumfa, Rondalla de Bellver Trafoc, Ratapinyada Endimoniats, Sonats i Trabucats; mentre que per les bèsties de foc participen l'Associació de Veïns de Sant Jordi, amb el Drac de Sant Jordi, i la Colla municipal del Drac de na Coca.

Es cremaran 199,66 kg de matèria pirotècnica reglamentada, majorment carretons, fonts i bengales.

Pels més petits

Amb motiu de les obres
al Parc de Ses Estacions, eguany les activitats de Sant Sebastià Petit, que tendran lloc diumenge que ve 22 de gener, se celebraran al Parc de Sa Riera, per potenciar espais més enllà del centre.

El dia infantil i juvenil tindrà lloc de 
10.00 a 14.00 hores, comptarà amb actuacions musicals, de circ, marionetes, màgia, tallers, i animació en general, a més d'una mostra de col·leccionisme.

C
ultura

El programa de Sant Sebastià inclou una sèrie d'activitats musicals, teatrals i de cultura participativa programades per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palma.

Aquest divendres, en la Basílica de Sant Francesc, a les 20.00 hores, tendrà lloc el Concert homenatge al músic i fundador del Conservatori Jaume Roig, amb motiu del 25 aniversari de la seva mort.

L'endemà, el dissabte, el Teatre Mar i Terra acollirà a les 20.00 hores el 'Concert de Belda & 
Sanjosex revisant el cançoner oral Cantut', mentre que en el Teatre Xesc Forteza el diumenge, a les 18.00 hores, Acadèmia 1830 presenta el concert 'Les simfonies Sturm und Drang amb Pierre Reach' i en la Plaça Santa Pagesa tindrà lloc el Ball de mostra, ballada i cavallers cotoners de l'Escola de Música i Danses de Mallorca.

Altres cites culturals són: el 22 de gener, en Sant Felip 
Neri a les 18.00 hores, vetllada lírica amb Maria Planas, Antoni Lliteras i Alejandro Calafat; cicle de projeccions 'Retrospektiva', en el Teatre Catalina Valls (15, 22 i 29 de gener a les 18.00 hores); el 22 de gener a les 11.00 hores a ses Voltes, Trobada de cinc bandes de música de la ciutat; i el 27 de gener, en el Teatre Xesc Forteza a les 21.00 hores, El somni produccions presenta 'Un tramvia anomenat desig'.

Pressupost

El pressupost per a les festes és de 412.723 euros, la major part destinats a la Revetla i altres concerts, escenaris i infraestructures i serveis higiènics, de vigilància, assistència sanitària i assegurances.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris