algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

Els veïns del barri de la Seu denuncien la contradicció de Cort en la qüestió dels taxis al Mirador

28838

Taxis estacionats al Mirador de la Seu.

10-01-2017

L'Associació de Veïns del barri de la Seu ha criticat que els taxistes segueixen estacionant al costat de la Catedral, en el Mirador, malgrat l'acte dictat la passada setmana que ho prohibeix. L'entitat veïnal ha instat així a l'Ajuntament de Palma a vetllar pel compliment de la llei i per la protecció del patrimoni.

L'acte va donar la raó a un resident del barri que va presentar un recurs contra la parada de taxis que el Consistori permet al costat de la Seu, al qual Cort «va reaccionar dient que elaborarà la normativa necessària i senyalitzarà la zona per legalitzar aquest estacionament», opció que l'entitat rebutja «per incoherent».

«Mentre no es compleixin aquests passos, la parada de taxis és il·legal i l'Ajuntament no hauria de permetre que ni un sol taxi estacioni allà», asseveren els veïns en i exigeixen que es prenguin mesures.

Així mateix, els residents recorden que han denunciat en reiterades ocasions que la parada «no només és il·legal, sinó que a damunt els taxistes incompleixen les normes establertes per l'ajuntament per usar-la sobrepassant amb molta freqüència la quantitat màxima de vehicles permesa, que és de vuit taxis».

Així mateix, assenyalen que l'anunci de l'Ajuntament d'interposar recurs contra la decisió judicial de prohibir l'aparcament de taxis en el Mirador de la Seu o de realitzar les actuacions necessàries per permetre-ho «revela que els seus responsables donen prioritat als interessos econòmics d'un col·lectiu sobre els interessos dels ciutadans».

«Els veïns no demanen poder aparcar en el Mirador de la Seu. El que sol·liciten és que la prohibició d'aparcar per preservar l'entorn patrimonial de la Catedral afecti a tots, inclosos els taxis», assevera l'associació, que considera que «no té sentit prohibir aparcar als veïns per poder col·locar taxis en el seu lloc».

En aquesta línia, l'entitat assevera que «no s'entén que l'ajuntament de Palma adopti mesurades per reduir la pressió circulatòria sobre el centre històric i alhora fomenti un dels tràfics circulatoris més intensos en hores puntes i en temporada turística: el dels taxis adherits al servei Taxitour promogut pel mateix ajuntament».

Cal recordar que el consistori va aprovar un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que incideix que el centre històric de Palma «no és per visitar-ho creuant-ho en vehicle de motor», la qual cosa, segons el parer dels veïns de la Seu, «es contradiu» amb el manteniment d'un servei que facilita als turistes un recorregut en automòbil pel centre històric.

De fet, recalquen que el servei TaxiTour podria mantenir-se amb parades en el perímetre del centre històric (Moll Vell, parada de taxis del carrer Antoni Maura, la plaça Porta del Camp) per a la seva posterior recollida en el mateix punt després de la visita per als vianants.

«No té cap sentit adoptar mesures per a la descongestió viària i pacificació del centre històric mitjançant la recuperació d'espais per al vianant i, alhora, fomentar que la visita dels turistes a aquest centre es realitzi creuant-ho en vehicle», han sentenciat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ni punyetero cas!, fa dervers d'un any

No cal que Cort faci el gust a aquests butifarres. Tanmateix si els fessin el gust, aquesta decisió els faria perdre molts de vots i els beneficiats seguiren votant PP.
Per exemple jo, també tenc una plaça davant ca-meva i voldria que hi fessin aparcaments pel veïnat ( veïnat és "vecindario") però respecto la ordenació urbanística i comprenc que Ciutat necessita places i jardíns per a tothom. Si la majoria acabem les ordres, els senyorots també ho han de fer.

Valoración:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris