nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 14°
16°

L'agressió a la nina va ser conseqüència d'una disputa per una pilota, segons Educació

Avui es comencen a aplicar les mesures correctores als alumnes implicats

25370

18-10-2016 | Ultima Hora

El Departament d'Inspecció Educativa ha elaborat en els últims dies diferents informes sobre els fets que van tenir lloc el dia 5 d'octubre en un centre d'infantil i primària de la barriada de Son Roca en el qual va resultar agredida una nina. Amb l'informe conclouen que l'agressió es va produir per una disputa mitjançant una pilota sense cap intencionalitat prèvia.

D'aquesta manera, l'informe d'Inspecció descarta «completament» que es tracti d'un cas de bullying i constata que es tracta d'una alumna integrada al centre, molt estimada tant per alumnes com per professors i amb una evolució acadèmica positiva.

Segons les informacions recollides pels inspectors, l'alumna havia sofert una presumpta agressió en la qual haurien participat alumnes de diferents cursos al moment de finalitzar el temps de pati (sobre les 12 hores).

Un grup d'alumnes haurien estat jugant a futbol i l'alumna presumptament agredida hauria format part d'un dels dos equips, concretament de l'equip que hauria guanyat el partit, format per alumnes de 4t, 5è i 6è d'EP. L'altre equip estaria format, majoritàriament, per alumnes de 3r, 4t i 5è d'EP. En finalitzar el pati, l'alumna hauria agafat la pilota i alumnes de l'equip contrari, que haurien perdut el partit, van córrer darrere d'ella fins que la van enxampar. La nina hauria caigut al terra, presumptament empesa per algun o alguns dels alumnes, iniciant-se un forcejament. Tots aquests fets haurien succeït en un espai de temps inferior a un minut.

ELS PROFESSORS NO VAN DETECTAR SEQÜELES FÍSIQUES

Després dels incidents, la nina va continuar les classes amb normalitat i ni la tutora ni altres professors, que la van veure entre les 12 i les 14 hores, van observar cap seqüela física que fes evident que l'alumna necessitava d'assistència mèdica ni tan sols de la farmaciola del centre. Només mostrava unes petites marques en el colze i en la cama, compatibles amb la caiguda al sòl, caiguda motivada possiblement pel forcejament en disputar-se la possessió de la pilota que ella tenia agafada molt intensament.

L'equip directiu va estar pendent de l'evolució de la nina en tot moment i des de l'instant en què es va tenir notícia de l'ingrés hospitalari, el mateix dia dels fets, la directora, la cap d'estudis i el secretari la van visitar l'hospital, van parlar amb la nina i amb els pares, preocupant-se pel seu estat i posant-se a la disposició de la família pel que poguessin necessitar.

En els dies següents l'equip directiu s'ha reunit amb els alumnes implicats, amb els observadors i altres testimonis, per esbrinar els fets ocorreguts, conjuntament amb la Inspecció.

Així, d'acord amb l'informe del Departament d'Inspecció es conclou que "en cap moment es va detectar en els alumnes intenció prèvia d'agredir a l'alumna sinó un acte no premeditat per llevar-li la pilota, la qual cosa no els eximeix d'una conducta greument perjudicial per a la convivència del centre".

Així mateix, es constata que hi havia dues professores al pati, tal i com estableixen les instruccions d'organització i funcionament de les escoles per al curs 2016/17. Així i tot, des d'Inspecció, conscients que el risc zero no existeix, es recomana que per evitar aquest tipus de situacions, la Conselleria d'Educació i Universitat ha d'estudiar la conveniència d'augmentar el nombre de mestres per a la vigilància dels alumnes al pati, que hauria de passar a tres als centres d'una línia.

UN TOTAL DE 7 ALUMNES IMPLICATS

En total, s'estableix que hi havia 7 alumnes implicats: dos alumnes de 8 anys, un alumne de 9 anys, un de 10, dos d'11 anys i un de 12 anys.

Un dels alumnes hauria empès l'alumna, com a conseqüència hauria caigut al terra i hauria continuat un forcejament per la possessió de la pilota. Un altre alumne s'hauria afegit al forcejament i un tercer empès involuntàriament per una alumna, empesa també per un altre van caure tots sobre la nina que retenia la pilota. Altres dos alumnes es van tirar sobre la nina també per llevar-li la pilota. En el forcejament, un d'ells hauria pegat alguna puntada a l'alumna sense determinar si eren al grup de nens, a la nina o la pilota, una vegada al terra.

A més, la direcció del centre ha decidit que els alumnes amb participació més activa en els fets, per haver-los iniciat o per haver participat de manera més violenta (dos alumnes de 8 anys i un de 9 anys), siguin suspesos del dret a assistència a classe durant un període de 5 dies.

D'altra banda, es proposa la mateixa mesura per als dos alumnes de més edat, 11 i 12 anys, en considerar que s'ha de tenir en compte la diferència d'edat amb l'alumna i que com els alumnes de major edat no només no haurien d'haver participat en els fets sinó que haurien d'haver intervingut perquè no es produís cap fet violent.

Els dos alumnes restants, de 10 i 11 anys, a causa de la seva participació menys activa i violenta en els fets, seran suspesos del dret d'assistència al centre durant un període de 3 dies.


PENEDIMENT DELS ALUMNES

Els alumnes han reconegut la seva participació en els fets i es mostren molt penedits de la seva intervenció en aquests. Així ho volen fer saber a la seva companya, per la qual cosa li estan escrivint una carta perquè es recuperi ràpid i torni a classe per continuar jugant al futbol amb ells.

La família ha sol·licitat un canvi de centre, a pesar que tant des del col·legi com des de la Conselleria d'Educació i Universitat han manifestat la seva voluntat que la família reconsideri la seva decisió posat que és una alumna molt estimada al centre. Malgrat tot, la Conselleria atendrà la demanda de canvi de la família, si decideixen continuar amb la sol·licitud de canvi.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No provoquen?, fa dervers d'un any

Què vol dir "integrada a l´escola"?
Quant de temps fa que és a Mallorca?
Està integrada a Mallorca?
Ho dic, perquè hi ha pares nouvinguts que creuen que
els seus infants tenen dret a endur-se´n de l´escola el material de tots. I si no, armen un daltabaix.
Que tenen més drets que els illencs, vaja!

Valoración:0menosmas
Per *, fa dervers d'un any

No. Los que tienen que salir de este centro, son los que la han mandado al hospital. ¿O también es mentira?

Valoración:0menosmas
Per Preu per preu, fa dervers d'un any

Els que hem estat en un pati d'una escola en algunes ocasions o en moltes, sabem que això que s'explica en aquest informe, és molt creïble. Com aquest cas se'n donen molts, cada dia, i el professorat els resol. Em sembla bé la sanció que se'ls posarà i també em semblaria perfecte que haguessin de fer alguns deures els dies que seran a casa. No se pot fer un judici sumaríssim a criatures.
I quant a la família desitjaria que se repensassin la seva decisió de canviar l'alumna de centre. Aquest episodi no estarà acabat fins que els alumnes, agressors i agredida puguin a tornar a jugar junts, com sempre. Deixin fer els professionals, deixin-los fer la feina.
També seria bo que la família es retractàs d'algunes afirmacions que feren sense contrastar i els diaris també. Els comentaris a als quals han donat peu, han fet molt de mal, la gent és molt xereca i els agrada la carnassa.
La meva qualificació per a la Conselleria en aquest cas, seria d'un 8.

Valoración:6menosmas
Per Joan Xisco, fa dervers d'un any

Això no s'ho creuen ni ells

Valoración:0menosmas
Per Colobra, fa dervers d'un any

El ma , me, mi, mo, mu de la Pedagogía, diu que quan més lluny de l'escola romanen els pares, i manco s'hi acosten, millor marxa el Centre.
Les bregues d'al·lots s'arreglen totes soles. I als mestres que els emprenyen molt el pares, l'únic que aconsegueixen esa que per evitar més problemes amb ells, "aparquin" l'alumne, i fora més maldecaps.

Valoración:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris