Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha presentat aquest dissabte, a l'espai SUS Cultura de Palma, 'La convocatòria per la democràcia', amb la voluntat d'iniciar un procés polític «per interpel·lar al conjunt de la societat a construir des del concret una proposta política, que l'organització es vol fer pròpia».
A l'assemblea ha assistit Antonio Maíllo, coordinador federal d'IU, on ha expressat la voluntat que la política ha de canviar la manera d'enfocar-se i que qualsevol procés polític «s'ha de basar en la profunda radicalitat democràtica». Això implica, tal com han destacat, «l'obligació d'escoltar i fer partícep al màxim de la societat, amb l'objectiu que la gent es faci seva la política, i no com un element estrany en el seu dia a dia».
Segons EUIB, l'objectiu de la convocatòria «és recollir i construir col·lectivament propostes al voltant del món laboral, el model socioeconòmic, l'habitatge, els feminismes i la crisi ecosocial, la pau i l'acollida». Així, cerquen «situar la política en el centre del debat i sobretot fer una política centrada en la gent normal i corrent, com a element profundament transformador de la situació política actual».
Paral·lelament EUIB, continuarà treballant amb la resta d'organitzacions sindicals, socials i polítiques, per assolir primer la unitat d'acció, així com mantenir el compromís «per a la creació d'un front ample de cara al pròxim cicle electoral, reafirmant el compromís de construir la unitat de l'esquerra».
En paraules d'Antonio Maíllo, «feim una crida directa a la gent que vulgui fer feina, per un país d'esperança, enfront de la por que propaga la dreta i l'extrema dreta. No es tracta de defensar la democràcia, tal com se l'entén avui dia, sinó defensar-la com el poder del poble, com a model de justícia social».
En paraules de Juanjo Martínez, coordinador general d'EUIB, «és una aposta per a la construcció col·lectiva democràtica i la defensa de la unitat. Ens comprometem a ambdues coses al servei del conjunt de la societat».
EUIB presenta 'La convocatòria per la democràcia', un procés polític d'escolta per a aconseguir la unitat popular
Comenta
Normes d'ús
Avís legal» El contingut dels comentaris és l'opinió dels usuaris o internautes, no de dbalears.cat
» No és permès escriure-hi comentaris contraris a les lleis, injuriosos, il·lícits o lesius a tercers
» dbalears.cat es reserva el dret d'eliminar qualsevol comentari inapropiat.
Recordi que vostè és responsable de tot allò que escriu i que es revelaran a les autoritats públiques competents i als tribunals les dades que siguin requerides legalment (nom, e-mail i IP del seu ordinador, com també informació accessible a través dels sistemes).
Comentaris
Pàgina 1 de 1
Si, com sempre, no sols ara, els que manen són els que no es presenten mai a les eleccions, potser això vol dir que els que es presenten a les eleccions ho permeten. Per això hi ha molta gent que ja no se sent representada ni per uns ni pels altres. Izquierda Unida ja fa molts d'anys que perd oportunitats, per això ha esdevingut residual i ha de menester fer aliances que també acaben fracassant. Podemos és el darrer exemple.
Izquierda Hundida
Tota aquesta retòrica no és una còpia del que fa deu anys, en el moment de la seva constitució, predicava Podemos?.
Es tracta de Democràcia sense qualificatius, la democràcia de debò. De l'espanyolam, als que els hi cal afegir sempre "Plena", "homologable", "consolidada", "orgànica"... quan parlen de Democràcia desconfieu-ne.
Vivim un temps de la història, a on els que més manen a Europa, no es presenten a les eleccions i en comptes de representar els interessos de la majoria de la població, defensen els interessos de la banca i les multinacionals.
Defensar la democràcia, la transparència, les llibertats públiques i l’aplicació de la justícia igual per a tothom, no és qüestió de gent selecte, es cosa de tota la bona gent, siguin de la ideologia, religió, origen, condició social o pensament que siguen, per això son bones totes les iniciatives d’organització o coalició electoral democràtiques.
Defensar la democràcia, la transparència, les llibertats públiques i l’aplicació de la justícia igual per a tothom, no és qüestió de gent selecte, es cosa de tota la bona gent, siguin de la ideologia, religió, origen, condició social o pensament que siguen, per això son bones totes les iniciatives d’organització o coalició electoral democràtiques.
El que seria realment estrany seria veure un fatxa exercint-la.
Comunistes parlant de democracia?
Pàgina 1 de 1