algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
26°

Le Senne atura el ple del Parlament i expulsa Garrido i Costa per portar una camiseta d'Aurora Picornell

El president del Parlament, l'ultra Gabriel Le Senne (Vox), ha ordenat la suspensió temporal del ple d'aquest dimarts perquè Mercedes Garrido i Pilar Costa (PSIB), vicepresidenta segona i secretària segona de la Mesa, porten una camiseta amb la imatge d'Aurora Picornell i les Roges del Molinar durant el debat de les esmenes a la totalitat derogació de la Llei de Memòria Democràtica.

El president de la Cambra ha pres la decisió d'ordenar un recés, després que la portaveu de Vox, Manuela Cañadas, hagi qüestionat la «imparcialitat» dels membres de la Mesa i després d'una breu discussió amb Garrido.

El Parlament debat aquest dimarts l'esmena a la totalitat plantejada per l'esquerra a la derogació que impulsa Vox de la Llei de Memòria Democràtica.

Le Senne finalment ha decidit expulsar del ple la vicepresidenta segona i la secretària segona de la Mesa després de persistir en la voluntat de portar la camiseta amb la imatge d'Aurora Picornell i les Roges del Molinar.

Després de cridar-les a l'ordre i negar-se a abandonar la Mesa han estat expulsades. Darrere seu, tots els diputats del PSIB, MÉS per Mallorca, Més per Menorca i Unides Podem han abandonat la sala.

Le Senne, reincident

El 18 de juny, dia en què el ple debatia la presa en consideració de la derogació de la Llei de Memòria Democràtica, Gabriel Le Senne, en un acte violent, va arrabassar la fotografia d'Aurora Picornell i les Roges del Molinar de l’ordinador portàtil de Mercedes Garrido (PSIB).

Aquest comportament indigne del president, que va deshonorar públicament la institució, va generar una allau d’exigències perquè es destituís Le Senne, cosa que no va ocórrer malgrat Prohens afirmàs abans d’aquest fet que no tenia sentit que continuàs com a president del Parlament per la ruptura del pacte.

El passat 2 de setembre, en ple extraordinari, l’oposició va dur a votació la remoció de Gabriel Le Senne com a president del Parlament i, per a sorpresa de ningú, Le Senne va continuar en el càrrec gràcies a l'abstenció del PP.

Cal recordar que el 27 de setembre, Le Senne va haver de declarar davant del jutge d'instrucció que l'investiga per delicte d'odi per l'acció del 18 de juny. No obstant això, sembla que no ha après la lliçó i, mentre sigui president del Parlament, continuarem veient comportaments indignes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Aglanets, fa devers una hora
Que dius, i tant?. Que te mires les pilotes?.
Valoració:0menosmas
Per Joer!, fa devers 2 hores
-Siñir pisidinti ,siñir pisidinti.. istis dís llivin quimisitis xinguis...!. (La Cunyadas).
-Istii di acuirdi. Ali, fuiri di li clissi! (Le senne).
Tal qual.
Valoració:0menosmas
Per I tant, fa devers 4 hores
Ha hecho lo que debió hacer la otra vez.
Basta ver a las dos perlas.
Valoració:-2menosmas
Per Pere Mateu, fa devers 4 hores
Forasterum, arruix
Valoració:1menosmas
Per Josep Miquel, fa devers 4 hores
A veure "pruebas" hi ha proves ben documentades de molts de casos ben iguals de les actuacions que fa i repeteix el indigne Voxquima Nehandertal que per desgracie representa .la segona autoritat del nostre pais, i te gracia sap perque, perque vostè defensa a un indigne que esta investigat per la primera vegada que ja va montar el mateix escandos, i s'atreveix a demanar proves vostè? millor que cap la que ja va fer, i clar segurament voste que deu haver.se Doctorat en Dret diu que el posaria davant un jutge? doncs miri no pot, qui si poden es el que ja varen fer els familiar de les assesinades, o sia millor calli i com a consell torni a l'escola, i dubto que pugui fer-ho a la secundaria. Gent indigne no hauria d'ocupar càrrecs i els que el defensen al manco callar perquè queden retratats. Ha mostrat el llautó i la seva ignorància
Valoració:1menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa devers 16 hores
Per una banda el capteniment de membres del PP-vox, partit espanyol fundat el 1976 per set exministres del dictador franco, no sorprèn, vull dir no sorprèn ningú que en conegui un poc la història i els "antecedents" d'aquest partit i escissió, especialistes i capaços des del xovinisme més ultra, d'odiar llengües, cultures, nacions i persones, tota una relíquia "preconstitucional".

Hui mateix el PP, al Congrés de diputats de Madrid, ha demanar de traduir l'obra del poeta Vicent Andrés Estellés del català / valencià al valencià / català (?!)

Per tot plegat és molt trist i penós que al segle XXI als Països Catalans encara hi hagi persones capaces de votar aquesta mena de partits, diu molt poc de nosaltres.

La Democràcia, els Drets Humans i el sentit cívic haurien d'ésser respectats per tots els partits polítics.
Valoració:6menosmas
Per Mallorquí, fa devers 17 hores
Pruebas
Xerra clar, sense eufemismes. A tu el que t'agradaria és viure el temps en què els familiars de le Senne no necessitaven cap prova per executar els que pensaven diferent.
Valoració:10menosmas
Per Eurovisió, fa devers 17 hores
Això és extraordinari!. La secció de comentaris del dBalears deu ser l'únic lloc del món on els de Bocs es posen d'acord en votar el mateix, o sigui ÑO!!!!, sense barallar-se.
Això és miraculós.
Valoració:2menosmas
Per Luna Barceló, fa devers 18 hores
Que diu la presidenta del no-govern de Balears?
Com poden mantenir un antidemocràtic com aquest amb els nostres imposts.
Vergonya cavallers, vergonya...
Esperem que el proper dimarts ja no presideixi la nostra institució per dignitat de la cambra.
Valoració:15menosmas
Per Quina purga!, fa devers 19 hores
Aquest homo expulsa més que l'oli de ricino.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente