algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
15°

L'OCB exigeix la reactivació de l'Oficina de defensa dels drets lingüístics

234947

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha celebrat l'acord del Parlament de les Illes Balears que rebutja la creació de l'Oficina de Garantia Lingüística proposada pel partit d'extrema dreta Vox. «Demanam als partits polítics democràtics, especialment al PP que té la responsabilitat de governar, que aquest intent de trencar la convivència perpetrat per l’extrema dreta antimallorquina quedi definitivament enterrat», han reclamat des de l'entitat.

«La creació d'una comissaria d'imposició del castellà i de persecució del català no té cabuda en el nostre marc estatutari», han seguit des de l'OCB. En aquesta línia, l'entitat ha exigit al Govern de les Illes Balears la reactivació de l'Oficina de defensa dels drets lingüístics, «amb la dotació dels mitjans personals i materials necessaris per al seu funcionament, en compliment del que preveu el vigent Decret 82/2019», han matisat.

Cal recordar que el Parlament també ha instat a que els 750.000 euros que havia pressupostat el Govern per a posar en marxa la iniciativa de Vox, que defensava el castellà i segregava el català, «siguin destinats a polítiques útils i necessàries per a la ciutadania».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Patim Patan Ximpum, fa 1 dia
Gràcies OCB. Supòs que també cal fer més petició. S'oficina o plataforma a Catalunya m'ha agradat, amb ella em sent més recolçat, almenys com afectivament...
A mi em sembla fotut com fer una queixa per maltractament o abús d'un servei (p. ex. un bar, botiga, transport, oficina, clínica, vigilant...) Per a això,
•He de donar sempre còpia amb les dades personals que trob delicades al bar o comerç que m'ha agredit? (DNI, telèfon, email, adreça, signatura, nom i cognoms...)
•I si les autoritats no aconsegueixen que el bar o comerç m'entregui un full de queixes?
•La còpia del full de queixes, aparentment descarregada des d'una web de l'administració, és sempre amb un "greyware", un possible virus informàtic?
Trob bona idea d'una oficina competent i ajudant, sensibilitzada... No haver de pagar per advocats i esperar mesos o anys a administracions... Ni haver de dedicar un dia d'excursió per a cada gestió, desplaçar-se un total de sis hores amb tren, bus...
És fotut haver d'anar a fer una compra, gestió o entrepà enregistrant àudios, vídeos o testimonis, perquè si no tot queda en no res.
En es final, per mi que va massa cap a submissió i silenci, perdre drets, llibertat i llengua nostra....
Valoració:0menosmas
Per !?!?, fa 2 dies
Aquesta oficina de defensa dels drtes lingüístics va passar, en temps del pacte dels progres, amb més pena que glòria. Varen torbar a organitzar-la i després, de la feina que feren, se'n va saber poca cosa. Perfil baix, igual que la política lingüística fracassada. L'OCB hauria de mostrar més ambició, potser d'aquesta manera la gent que ha perdut el referent polític, tornaria a engrescar-se.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente