algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

L'enèsim intent de Vox d'aniquilar el català a l'ensenyament, ara a través de la llei de simplificació administrativa

234637

Entre les esmenes presentades pel partit d'ultradreta Vox al projecte de llei de simplificació administrativa, impulsat pel Partit Popular, destaca la que proposa eliminar el requisit del 50% de català com a llengua vehicular en l’ensenyament.

L’article 12 de la Llei d’educació estableix que «la llengua catalana serà la d’ensenyament i aprenentatge emprada com a mínim a la meitat de l’horari escolar», però segons ha avançat l’ARA Balears, les esmenes de Vox proposen modificar aquest requisit, rebaixant-lo per assegurar només que els alumnes siguin competents en català i en castellà.

Davant d’aquesta amenaça, la Plataforma per la Llengua ha advertit que qualsevol canvi en aquest sentit «va en contra de la cohesió social». L’ONG del català ha instat el PP de Prohens a prendre una posició clara: «Ara el PP balears és responsable de mantenir el Decret de mínims o de rompre l'entesa. Seny!».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mascaró de S. Llodrà, fa devers 3 hores
Per què per a ésser un xovinista espanyol els hi cal ésser tant cínics i patètics ?

De fa més de tres-cents anys pretenen anihilar la nostra llengua... i ara encara parlen "d'igualar" i de "manipulacions".

Quan a la Justícia es pugui fer servir el català / valencià plenament per part de jutges, empleats, sentències, advocats... ; quan en contractar per exemple un servei o qualque aparell nos ofereixin els contractes, instruccions, assistència telefònica, assistència de reclamacions etc en català / valencià; quan puguem renovar el passaport o fer una denúncia en una comissaria de policia, en la nostra llengua, sense que nos guaitin de forma estranya; quan en un cinema es pugui triar la llengua o la VOSC; quan la llengua catalana / valenciana serà oficial a la Unió Europea... Seguim ?

Potser aleshores podran començar a parlar de qualque "igualtat", mentrestant prou de fer el mec i de fer-se la víctima per part dels xovinistes espanyols més ultres i patètics.

Fem-nos valdre en front de persones miserables.
Valoració:2menosmas
Per Mallorquí, fa devers 4 hores
Titular manipulador no, manca de comprensió lectora.
Valoració:0menosmas
Per Cris, fa devers 20 hores
Quin titular mes manipulador. Aniquilar no, igualar amb el catala
Valoració:0menosmas
Per Debades, fa devers 20 hores
Aquests de VOX viuen de la comèdia que fan. Per aniquilar el català basta i sobra el règim de les autonomies administrat pel PP, el PSOE i els aliats de tots dos partits, alternativament. Només cal comprovar l'eficàcia d'aquell invent denominat decret de mínims a les escoles que tothom que vol incompleix per mor de la supeditació legal del català al castellà. Tota la resta no és més que comèdia d'uns i altres per mirar de viure de la política autonomista. En definitiva, o independència o aniquilació.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente