algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
22°

El Pi demana una actuació urgent en matèria d'aigua: «No pot ser que hi hagi pobles que no tenguin aigua potable»

Imatge dels representants d'El Pi durant la trobada d'aquest dissabte. | Foto: El Pi

Consellers, batles, regidors i representants d'El Pi-Proposta per les Illes Balears s'han reunit aquest dissabte per reclamar al Consell de Mallorca i al Govern de les Illes Balears actuacions urgents per acabar amb la sequera i millorar la distribució d'aigua potable a Mallorca.

A Porreres, un dels pobles que ha imposat restriccions aquest estiu, el conseller portaveu de la formació ha presentat tres propostes que El Pi durà al ple del Consell de Mallorca. «Ja vàrem demostrar la nostra preocupació en aquesta matèria el passat plenari i, com que la resposta va ser confusa, ara posam negre damunt blanc. Volem que es creï una xarxa d'aigua insular que arribi i connecti tots els municipis de l'illa», ha explicat Antoni Salas.

«No pot ser que hi hagi pobles que no tenguin aigua potable o que hagin de tallar l'aigua perquè no en poden treure més dels pous municipals. Per això és urgent que, tant el Consell com el Govern, es posin en marxa i creïn aquesta xarxa insular de distribució d'aigua», ha recordat el conseller.

Per altra banda, la formació ha demanat que s'estudiï el cabal que hauria de tenir aquesta xarxa i s'arreglin o ampliïn les dessaladores per donar-li cobertura. «A més, el Consell ha d'habilitar una línia d'ajuda per aquells Ajuntaments que han hagut de dur aigua potable a camionades per poder subministrar aigua a la seva ciutadania», ha assegurat Salas.

Els batles i regidors del Pla, Banyalbufar i Artà han acompanyat a Salas en la presentació d'aquesta moció, que preveu millorar i erradicar aquesta manca d'aigua que hi ha diferents punts de les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per guillem, fa 3 dies
Sense límits no hi ha futur.
L'aigua potable és un element fonamental que s'ha de tenir en compte a l'hora de créixer urbanisticament.
Desalar aigua per a mantenir el creixement urbanistic excessiu i la demanda abusiva d'aigua, no son sostenibles i les generacions més juves en pagaran les conseqüències.
Valoració:3menosmas
Per Xx, fa 4 dies
No hay agua?
Vaya problema. ¿Y ahora como se llenarán las tropecientas mil piscinas que hay en Mallorca?
Pobre gente, sin agua en la piscina. Menos mal que el verano prácticamente ya se fue.
Valoració:-2menosmas
Per inca, fa 4 dies
A què esperau idò a demanar i a participar activament en què s'acabi el turisme de masses, reduïr dràsticament els creuers i tancar els golfs que alegrament vau ajudar a obrir i legalitzar quan éreu el tàndem PP-UM/Convergència ?
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente