algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
26°

Demanen declarar les Roges del Molinar Filles Adoptives de Manacor

Isaac Buj - Europa Press

L'agrupació del PSIB de Manacor presentarà una moció el proper ple municipal del mes de setembre per a nomenar, el més aviat possible, les Roges del Molinar Filles Adoptives del municipi.

El PSIB ha motivat la seva proposta per la troballa de les restes d'Aurora Picornell, Catalina Flaquer, Antònia Pascual, Maria Pascual i Belarmina González a la fossa comuna de Son Coletes, en lloc de Porreres, com havien apuntat alguns historiadors.

En un comunicat, el PSIB ha explicat que Picornell va ser la primera de les identificades del grup de les Roges del Molinar, que posteriorment també varen ser reconegudes gràcies a les proves d'ADN dels seus familiars.

«Així, la ciència ha pogut constatar que les Roges del Molinar varen ser represaliades i afusellades a mans del bàndol feixista al cementeri de Manacor la Nit de Reis de 1937, pel simple fet de ser comunistes i símbols de la lluita pels valors democràtics», han assenyalat.

Les cinc dones varen ser empresonades a l'inici de la Guerra Civil a Can Sales, el juliol de 1936, i sis mesos més tard, les varen treure i es va perdre la pista durant 85 anys, fins que varen ser localitzades en el marc del tercer Pla de Fosses del Govern el 2022.

Un altre dels arguments que han esgrimit és la polèmica per l'acte violent del president del Parlament, Gabriel Le Senne (VOX), qui va arrabassar la fotografia de les Roges del Molinar durant el debat per a iniciar el procés de derogació de la Llei de Memòria Democràtica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.