algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 22°
21°

SIAU: «El procés d'adjudicació de places dels funcionaris interins per al curs vinent incompleix la legalitat»

233339

Des del Sindicat Independent, Autònom i Unitari (SIAU) han emès un comunicat per denunciar que el procés d'adjudicació de places dels funcionaris interins per al curs 2024-25 incompleix la legalitat perquè «vulnera de manera flagrant l'Estatut dels Empleats Públics».

Durant les darreres setmanes SIAU explica que ha detectat nombrosos casos de docents interins que pretenen cessar de manera il·legal el pròxim 31 d’agost, encara que cap funcionari de carrera amb més drets administratius hagi ocupat el seu lloc de destí provisional.

Asseguren que l’excusa que empra l’Administració «per consumar aquest despropòsit» és que els afectats ocupen places que es varen oferir a les darreres oposicions. A diferència del que succeïa en els cursos anteriors, ara els interins que ocupen una vacant de durada prevista de tres anys la mantendran «sempre que la plaça adjudicada no hagi estat convocada en les passades oposicions».

«Aquesta manipulació subtil ha generat una gran confusió entre el professorat afectat, que ha constatat, un cop més, com continua augmentant la seva precarietat laboral, aquest cop perdent una plaça vacant que, tanmateix, cap funcionari de carrera ha d’ocupar», lamenten des del sindicat.

Alguns directors de centres educatius expliquen que la Conselleria els ha informat que s'ha informat tard d'aquests canvis «per no haver de pagar possibles indemnitzacions ni atorgar la fixesa als treballadors que encara romanen en situació d’abús de temporalitat».

Des del sindicat volen deixar constància que l’Administració no els ha facilitat en cap moment cap mena d’informació sobre aquesta qüestió. SIAU entén que aquesta pràctica és contrària a la normativa vigent, ja que l'Estatut dels Empleats Públics no permet cessaments basats en aquest nou criteri que la Conselleria d’Educació «s’ha tret de la màniga».

«Consideram inacceptable que es pretengui cessar il·legalment a docents interins i exigim la rectificació immediata. També volem anunciar que emprendrem totes les accions legals necessàries per assegurar el compliment de la normativa», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Felanitxer, fa 29 dies
Si la notícia fa referència només als funcionaris docents, estaria bé que el titular ho digués. Així genera confusió.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente