nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 17°
19°

L’Advocacia interposarà un recurs contra el Govern espanyol per no haver convocat la Conferència de Presidents

El Consell de Govern ha autoritzat aquest divendres dia 26 de juliol de 2024, l’Advocacia de la Comunitat Autònoma per interposar un recurs contenciós administratiu contra la inactivitat del president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, que incompleix l’obligació de convocar la Conferència de Presidents.

L’article 2 del Reglament de la Conferència de Presidents especifica que l’objecte principal d’aquest òrgan és debatre sobre les grans directrius de les polítiques públiques sectorials i territorials, a més de respecte dels assumptes d’importància rellevant per a l’Estat de les autonomies. Igualment, l’article 4 del Reglament preveu que aquest òrgan s’ha de reunir, com a mínim, dues vegades l'any i que la convocatòria correspon al president del Govern estatal, el qual ho ha de fer o per iniciativa pròpia o a petició del Comitè preparatori, o bé a petició de 10 presidents de comunitats autònomes i ciutats amb estatut.

La convocatòria de la Conferència de Presidents ha estat reclamada per 14 presidents de les comunitats autònomes de les Illes Balears, Andalusia, Aragó, Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Extremadura, Galícia, La Rioja, Múrcia i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

«Malgrat la claredat del Reglament, el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, incompleix sistemàticament la seva obligació legal perquè no l’ha convocada ni durant l’any natural 2023 ni tampoc enguany», diuen des del Govern. Davant d’aquesta situació d’inacció del Govern d’Espanya, el Govern ha encarregat a l’Advocacia de la Comunitat Autònoma que iniciï el procediment judicial corresponent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.