«Per a la nostra associació, la massificació turística és una realitat des de fa anys i, en lloc de culpar-se mútuament per simple oportunisme polític, els dirigents haurien d’arribar a un consens i establir un gran pacte, dels anomenats d’estat, per afrontar el problema amb mesures clares i contundents», ha afirmat Juan Miguel Ferrer.
En aquesta línia, Ferrer s'ha referit a la necessitat de «perseguir amb eficàcia el lloguer vacacional il·legal, que actualment campa com vol». Els empresaris consideren que és en un any de legislatura el nou Govern no ha tengut temps real per solucionar el problema, i han assegurat que confien que «el marc de diàleg i col·laboració que s’ha obert amb tot el sector --la taula per al pacte social i polític-- comenci aviat a donar els seus fruits».
Ferrer ha assenyalat que la saturació turística «afecta directament al sector» i ha assegurat que la massificació no és el seu «model de negoci, ni garantia de cap èxit». Per a argumentar-ho, ha assenyalat que la saturació de cales i platges o carrers de la ciutat «desmotiva els visitants i redueix la possibilitat que tornin».
Amb tot, Restauració CAEB ha volgut fer una crida als partits polítics i administracions perquè es posin d’acord i prenguin mesures «urgents i efectives» que frenin la massificació turística i promoguin «un model sostenible que beneficiï tant als residents com als negocis».
Pel que fa a la manifestació de diumenge, consideren que «és un clar reflex de la necessitat d’un canvi profund» i animen a l’administració a «liderar un canvi de model», han conclòs.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.