cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
26°

El Govern espanyol estudia si l'actuació de Le Senne constitueix delicte d'odi o enaltiment del franquisme

El ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres, ha detallat que els serveis jurídics del Ministeri estudien si l'actuació del president del Parlament, Gabriel Le Senne (VOX), constitueix un delicte d'odi o fins i tot d'enaltiment del franquisme, i ha avisat que el Govern espanyol acudirà al Tribunal Constitucional (TC) si el Govern de les Illes Balears continua amb la derogació de la Llei de Memòria Democràtica.

Així ho ha anunciat el ministre en una entrevista a TVE, que ha recollit Europa Press, en què qüestionat sobre si seria possible tipificar l'actuació de Le Senne com un delicte d'enaltiment del franquisme o d'humiliació les víctimes, ha dit que Executiu estudiarà les «responsabilitats judicials» i si s'està «davant un delicte d'odi» o «davant d'enaltiment del franquisme».

«Estudiarem si estem davant un delicte d'odi, si estem davant d'enaltiment del franquisme, si el que s'ha fet és un acte que va més enllà fins i tot del que és el mateix trencament del que és una foto, tot això lògicament ho analitzarem», ha assenyalat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel, fa 17 dies
És un delicte de violència pública. Posar les mans a damunt d'objectes personals d'una parlamentària triada democràticament és una actuació intolerable i un precedent molt perillós. Ja sabem que faria amb el 50% de la població. Fa molta por.
Valoració:9menosmas
Per Pepet, fa 17 dies
I na pprohens,no en diu ni mitge,dru a ser que hi está d'acord,"tanto monta,monta tanto".
Valoració:7menosmas
Per escardapenyes, fa 17 dies
Les dues cosas, i l'odi és rabiós, j0 el duria al manescal que el vacunin, és perillós si mossega, i si no que dugui morral.
Valoració:9menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 17 dies
Posar en alt el franquisme, ço és fer-ne enaltiment.
Però el ministre espanyol sap quin n'és l'origen del PP, idò, de l'escissió vox ?

Els set ministres de governs de franco que varen el PP fundar el 1976, passaven per allà i no pretenien enaltir ni perpetuar res ?

I els votants que han tingut, i encara tenen, durant anys, en son conscients de què voten ? Saben què és la "transició" de la dictadura a la democràcia encara en "procés" des l'any 1978 ?

El PP-vox fa enaltiment de tot allò que la "transició" espanyola nos volien fer creure que restaria enrere. Fins i tot cal recordar a despistats que el PP l'any 1977 feia campanya en contra de la constitució espanyola1978 que ara que ja és antiga i desfasada, tant els hi abelleix.

Cal tanta ingenuïtat i amagar durant dècades allò que ara ja no és pot amagar més i sobreïx de sota la catifa ?
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente