algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Exigeixen la dimissió del president del Parlament per haver esqueixat una foto d'Aurora Picornell

Les xarxes socials s'han omplert de demandes de dimissió cap al president del Parlament, Gabriel Le Senne, del partit d'extrema dreta VOX, després que aquest hagi estripat una fotografia on apareixien Aurora Picornell i les Roges del Molinar, un dels símbols de la repressió franquista a Mallorca.

Els fets han tengut lloc aquest dimarts, en la sessió del Parlament on es debatia la presa en consideració de la derogació de la Llei de Memòria Democràtica de les Illes Balears, proposta de la formació d'ultradreta Vox que finalment ha obtengut 33 vots a favor, 22 en contra i una abstenció.

Le Senne ha increpat a la vicepresidenta segona de la Mesa, Mercedes Garrido, i la secretària segona del Parlament, Pilar Costa, per exigir-los que retirassin els retrats de les víctimes de la dictadura. Davant la negativa de Garrido, el president del Parlament ha estripat un dels cartells on apareixia Aurora Picornell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Goriet, fa 4 mesos
Va de senyoret per la vida, i és ben igual que la xurma que desprecia: Negacionista del canvi climàtic, del Covid i les vacunes, de la viloència masclista, contrari a l'avortament, el feminisme, l'ecologisme, la normalització del català...(tret de la wiquipèdia).
Una joia.... dels anys 30 del segle passat.
Valoració:1menosmas
Per Jaume, fa 4 mesos
A aquest energumen li ha bastat poc per mostrar el llautó i les entranyes de cal viva. Cap democràcia occidental permetria que un dèspota violent i maltractador presidís un parlament. A aquest li ve just "presidir-se" a sí mateix. I si na Prohens, la del rictus hipòcrita, li dona suport, idò arruix a tots dos!
Valoració:0menosmas
Per Ja ho val!, fa 4 mesos
És molt lleig fer aquest oprobi. I encara molt més, quan com en aquest cas, se fa a una persona que no se pot defensar, perque és morta.
I si els de VO,xse queixen perque els diuen feixistes, amb fets com aquests, no se'ls pot qualificar de res més.
Valoració:9menosmas
Per conisi, fa 4 mesos
pandilla de impresentables aquest leseeenne o com se digui es faxa fins a les celles i l hi ha sortit a la primera de canvi vesten a la merdai duten qmb tu a la margalideta
Valoració:9menosmas
Per Xaume, fa 4 mesos
Perquè serà que quasi tots els faixes escriuen en castellà?
Valoració:7menosmas
Per todo es excesivo., fa 4 mesos
Empecemos por el principio, que parece ser la mejor forma de empezar.
En el Parlamento no se pueden exhibir símbolos de ninguna especie.
Ya os podéis imaginar el espectáculo que se daría si todos sus miembros colocasen fotos o cartelitos según su manera de pensar.
Y la tal Garrido lo sabe.
Valoració:-14menosmas
Per Jesulín de Ubrique, fa 4 mesos
Amb dues paraules: im-presentable
Valoració:8menosmas
Per Jesulín de Ubrique, fa 4 mesos
Amb dues paraules: im-presentable
Valoració:5menosmas
Per Indignat, fa 4 mesos
Arran de les darreres notícies sobre la prompta marxa dels Jesuítes al continent, em ve la broma fàcil. Igual el motiu final de la seva marxa rau en la vergonya que els deu causar un exalumne seu arrabasant el cartell d’una víctima de l’odi que encara impregna a part de la societat Mallorquina com s’ha vist avui en directe! Aurora Picornell, una dona de pau ultrajada i assassinada fa més de 80 anys (amb les seves restes trobaren la seva ploma i unes troques de fil). Ara fora bromes, actituds com la seva refermen encara més les veus de justícia social que encarnen persones com Aurora Picornell i les Roges del Molinar! President dimissió!
Valoració:13menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 4 mesos
El més trist és que al segle XXI, hi hagi persones capaces de votar aquesta mena de gent.

No s'hi val a dir que els votants son "persones desencantades o insatisfetes de la política dels partits democràtics" o "persones desesperades" o que hi ha un "malestar social de fons" o "la dificultat de la classe política, en general, d'oferir projectes més atractius" etc com a excuses per a intentar justificar que hi hagi tanta de gent capaç de votar aquesta mena d'individus.

Sigui com sigui, no es compren no estar d'acords amb els partits polítics democràtics i votar una opció que encara és pitjor, que és molt pitjor de les què hi havia fins ara (?!)

També és curiós que, segons estudis fets, el vot als partits amb discurs populista d'extrema ultra dreta es nodreixin dels extrems en relació a la renda, és a dir tenen suport de les classes més populars i, paral·lelament, de les més benestants (?!).

A més a més amb els mitjans que hi ha per a informar-se i contrastar la informació, és de sobres sabut que vox és una escissió del 2014 del PP, i que alhora el PP fou fundat el 1976 per 7 exministres de franco, aleshores, els seus votants i seguidors que n'esperen de persones amb aquest currículum i trajectòria política ?

El "prucés" anomenat transició de la dictadura a la democràcia, començat el 1978 el qual al 2024 encara no ha finit, ha permès durant dècades de tenir un partit del bipartidisme espanyol com el PP, hereu directe del franquisme. Això és normal ?
L'estat espanyol durant quatre dècades quasi cinc, no ha sabut oferir una opció de dreta o centre dreta democràtica i civilitzada als electors que encara prefereixen opcions sucursalistes dependents de Madrid.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente