El Consell de Coordinació Estatal de Podem ha aprovat la designació d'un equip tècnic que assumirà la direcció del partit a les Illes Balears i la funció principal del qual serà realitzar els processos necessaris per a la preparació d'una Assemblea Ciutadana Autonòmica de la qual sorgirà, després d'un procés d'escolta i de participació ciutadana, un nou full de ruta polític del partit, així com l'elecció democràtica d'una nova direcció.
L'equip tècnic, coordinat per la regidora del partit a l'Ajuntament de Palma, Lucía Muñoz, comptarà amb representants de totes les illes i, en paraules de l'excoordinadora del partit a les Balears, Antònia Jover, «compleix les normes internes de paritat i està compost per representants amb una destacada trajectòria progressista, feminista i de defensa dels drets socials». L'organisme col·legiat serà l'encarregat d'impulsar el «procés d'enfortiment organitzatiu» del partit a les Illes que culminarà amb una Conferència Política Estatal al novembre i l'organització d'una Assemblea Ciutadana Autonòmica.
Aquest organisme quedarà conformat per Lucía Muñoz com a coordinadora i responsable de Finances, Iván Sevillano com a responsable d'Organització, Marilena Tugores a Estratègia i Anàlisi Polític, José Antonio Sarriá com a responsable de Cercles i Participació, Jesús Jurado com a encarregat de l'àrea de Societat Civil, Cristina Gómez a Comunicació, Amadeu Benadet com a responsable de Programa, Fernando Gómez com a encarregat de l'àrea d'Acció Institucional i Angie Rosselló a l'àrea de Feminismes i LGTBI.
Podem, en un butlletí enviat a la militància, ha volgut enviar «un missatge de compromís, unitat i esperança». «Afrontam aquesta nova etapa de reconstrucció com una oportunitat de reforçar-nos organitzativament i políticament, d'entaular un procés d'escolta amb la militància i les bases del partit», han explicat.
El butlletí, signat per Jover, també recull els motius de la decisió de dimitir «per no haver sabut transmetre la il·lusió i l'esperança que necessitava la ciutadania» i ha defensat el desenvolupament d'un «programa col·lectiu necessari per a la igualtat real de la gent de les nostres illes, com ara l'accés a l'habitatge o el transport públic gratuït, mesures necessàries perquè totes i tots tenguem les mateixes oportunitats i poder viure vides dignes i felices».
Podem ha fet que el govern de Sànchez prengués decisions molt positives, en matèria de drets laborals, socials i de gènere. I a la nostra comunitat, també va ajudar a que aquell govern del Pacte, tan diferent al govern energumènic i selvatge actual, anàs endavant.
I el gran error de Podem el van cometre unes poques persones; Irene Montero ajudada per Ione Belarra i uns quants més del partit que amb tota seguretat se trobava Pablo Iglesias, que veient com interpretaven els jutges la seva llei del Només si és si, enlloc de posar- se a treballar immediatament,
demanant ajuda al PSOE i a qui fes falta, s'enrocaren en la seva supèrbia, insistint en que la llei estava ben feta, mentres que cada dia els tribunals reduïen les penes als violadors. I la oposició se posava morada fent campanyes de desprestigi i atemoritzant a dones joves i a pares i mares.
La culpa no és de Podem, si no de persones, massa pagades d'elles mateixes i egòlatres, que no volent rectificar, causaren molt de mal electoralment, no just al seu partit, si no a tota l'esquerra, socialistes inclosos.
Però d'aquests egòlatres que no volen rectificat en hi ha per tots els partits. I com exemple, podem recordar a Aznar, a la seva guerra d'Irak i a l'atemptat- represàlia, que no just no volgueren assumir, sinó que encara er tapar-ho, s'inventaren una gran calúmnia contra el pobre Rubalcaba, que mai ni han desmentit, ni molt manco demanat perdó. I aquesta encara és més greu, però no desperta aquest odi visceral que demostra patir el multinik- paparra.